Wikistad
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Alternatief Libertas''' is een extreemrechtse politieke partij in Libertas. De partij werd pas in 2006 opgericht...')
Label: rte-source
 
Geen bewerkingssamenvatting
Label: rte-source
 
Regel 1: Regel 1:
'''Alternatief Libertas''' is een extreemrechtse [[lijst van politieke partijen in Libertas|politieke partij]] in [[Libertas]]. De partij werd pas in 2006 opgericht en is één van de nieuwere partijen. Haar leider is [[parlement]]slid [[Ivan Heyts]]. Naast hem heeft de partij Alternatief Libertas nog twee zetels in het Parlement; een totaal van drie. In de provincieraden kent de partij een heel gering succes in [[Wikistad]] en [[Mountégue (provincie)|Mountégue]].
+
'''Alternatief Libertas''' is een extreemrechtse [[lijst van politieke partijen|politieke partij]] in [[Libertas]]. De partij werd pas in 2006 opgericht en is één van de nieuwere partijen. Haar leider is [[parlement]]slid [[Ivan Heyts]]. Naast hem heeft de partij Alternatief Libertas nog twee zetels in het Parlement; een totaal van drie. In de provincieraden kent de partij een heel gering succes in [[Wikistad]] en [[Mountégue (provincie)|Mountégue]].
   
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Alternatief Libertas werd in 2003 voorgesteld als project van diverse nationalistische organisaties en kleine partijen. In 2006 ontstond de partij officieel uit een samensmelting van de kleine fracties Vrijheidspartij en Belang voor Libertas. Elk waren vertegenwoordigd met één zetel in het [[Parlement]]. Samen hoopten ze meer aanhang te krijgen. In 2008 stond de partij voor het eerst op de verkiezingslijsten, maar zonder groot succes. Er werden slechts drie leden rechtstreeks verkozen. In 2012 waren er dat vijf, maar in 2016 opnieuw drie. Alternatief Libertas is nooit vertegenwoordigd geweest in de regering. In 2012 haalde de partij een opmerkelijk aantal van acht zetels in de provincieraad van [[Mountégue (provincie)|Mountégue]].
+
Alternatief Libertas werd in 2003 voorgesteld als project van diverse nationalistische organisaties en kleine partijen. In 2006 ontstond de partij officieel uit een samensmelting van de kleine fracties Vrijheidspartij en Belang voor Libertas. Elk waren vertegenwoordigd met één zetel in het [[Parlement]]. Samen hoopten ze meer aanhang te krijgen. In 2008 stond de partij voor het eerst op de verkiezingslijsten, maar zonder groot succes. Er werden slechts drie leden rechtstreeks verkozen. In 2012 waren er dat vijf, maar in 2016 opnieuw drie. Alternatief Libertas is nooit vertegenwoordigd geweest in de regering. In 2010 haalde de partij een opmerkelijk aantal van acht zetels in de provincieraad van [[Mountégue (provincie)|Mountégue]]. In 2014 werd dit aantal teruggedrongen tot vijf.
   
Ex-leider van de Vrijheidspartij en voorzitter van Alternatief Libertas [[Karel Janssens]] overleed onverwacht in 2015. Hij was sinds de oprichting voorzitter en ook een tijd fractieleider in het Parlement. [[Ivan Heyts]] volgde hem op als leider.
+
Ex-leider van de Vrijheidspartij en voorzitter van Alternatief Libertas [[Karel Janssens]] overleed onverwacht in 2015. Hij was sinds de oprichting voorzitter en ook een tijd fractieleider in het Parlement. [[Ivan Heyts]] volgde hem op als leider.
   
 
==Standpunten==
 
==Standpunten==
Alternatief Libertas staat bekend als een nationalistische en extreemrechtse partij. Haar overige kenmerken zijn euroscepsis, conservatisme en republicanisme. De partij was een tegenstander van [[Hendrik I van Libertas|Hendrik I]]'s troonsbestijging in 2012. Andere partijstandpunten zijn een strenger migratiebeleid, de invoering van de doodstraf, een strengere aanpak van criminaliteit en oppositie voeren tegen toenadering tot de Europese Unie.
+
Alternatief Libertas staat bekend als een nationalistische en extreemrechtse partij. Haar overige kenmerken zijn euroscepsis, conservatief en republikeins. De partij was een tegenstander van [[Hendrik I van Libertas|Hendrik I]]'s troonsbestijging in 2012. Andere partijstandpunten zijn een strenger migratiebeleid, de invoering van de doodstraf, een strengere aanpak van criminaliteit en oppositie voeren tegen toenadering tot de Europese Unie.
   
 
{{Beg}}
 
{{Beg}}

Huidige versie van 22 mrt 2017 om 09:03

Alternatief Libertas is een extreemrechtse politieke partij in Libertas. De partij werd pas in 2006 opgericht en is één van de nieuwere partijen. Haar leider is parlementslid Ivan Heyts. Naast hem heeft de partij Alternatief Libertas nog twee zetels in het Parlement; een totaal van drie. In de provincieraden kent de partij een heel gering succes in Wikistad en Mountégue.

Geschiedenis[]

Alternatief Libertas werd in 2003 voorgesteld als project van diverse nationalistische organisaties en kleine partijen. In 2006 ontstond de partij officieel uit een samensmelting van de kleine fracties Vrijheidspartij en Belang voor Libertas. Elk waren vertegenwoordigd met één zetel in het Parlement. Samen hoopten ze meer aanhang te krijgen. In 2008 stond de partij voor het eerst op de verkiezingslijsten, maar zonder groot succes. Er werden slechts drie leden rechtstreeks verkozen. In 2012 waren er dat vijf, maar in 2016 opnieuw drie. Alternatief Libertas is nooit vertegenwoordigd geweest in de regering. In 2010 haalde de partij een opmerkelijk aantal van acht zetels in de provincieraad van Mountégue. In 2014 werd dit aantal teruggedrongen tot vijf.

Ex-leider van de Vrijheidspartij en voorzitter van Alternatief Libertas Karel Janssens overleed onverwacht in 2015. Hij was sinds de oprichting voorzitter en ook een tijd fractieleider in het Parlement. Ivan Heyts volgde hem op als leider.

Standpunten[]

Alternatief Libertas staat bekend als een nationalistische en extreemrechtse partij. Haar overige kenmerken zijn euroscepsis, conservatief en republikeins. De partij was een tegenstander van Hendrik I's troonsbestijging in 2012. Andere partijstandpunten zijn een strenger migratiebeleid, de invoering van de doodstraf, een strengere aanpak van criminaliteit en oppositie voeren tegen toenadering tot de Europese Unie.

Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info