Wikia


Logo Amalfi

Het logo van Amalfi

Amalfi

flip-flop's bij Amalfi Strandkledij

Amalfi Strandkledij, een winkel in winkelcentrum van Civitas Libertas, verkoopt strandkledij voor het hele gezin.

Het is dagelijks geopend tussen 9u30 en 19u30. Tijdens de vakantieperiodes kunt u er dagelijks winkelen van 8u30 tot 21u30.

GeschiedenisEdit

De eigenaar van "Amalfi Strandkledij" had naar aanleiding van een rondreis doorheen Italë, vernomen dat Amalfi (een stad in de Italiaanse regio Campanië) een hele geschiedenis te vertellen heeft. Amalfi is een kleine, toeristische stad met ongeveer 5400 inwoners, opgenomen in de UNESCO-lijst van Werelderfgoed en kende ooit een bloeiende handelsperiode.

Exclusieve collectiesEdit

De collectie strandkledij van wereldberoemde mode-ontwerper Gregorius Anselmi (een persoonlijke vriend van de uitbater) maakt deel uit van de exclusieve merken die Amalfi Strandkledij aanbiedt.

Zomer 2007 Edit

Tijdens de zomer van 2007 'vlogen' de badpakken en zwembroeken, geïnspireerd op de mode van de Flintstones, letterlijk de deur uit. De bijhorende badjassen deden het iets minder goed vanwege de grote hitte, maar aan de badhanddoeken in hetzelfde thema konden zelfs de mannen niet weerstaan. Een geschenkje (goedmakertje) voor vrouw, vriendin of andere is altijd rn overal welkom. Sinds kort biedt Amalfi Strandkledij ook de exclusieve flip-flop's (beter bekend als thongs of havaianas) van Gregorius Anselmi te koop aan.

Verrassingen Edit

Bij mooi weer worden de kinderen getrakteerd op een ijsje, af te halen bij de ijsventer aan het strand. Bij regenweer worden leuke regenkapjes uitgedeeld aan iedereen die de winkel binnenkomt en voor minstens 50 € aankoopt.

Winter 2007-2008 Edit

Er deden reeds langer geruchten de ronde dat Gregorius Anselmi werk maakte van een exclusieve wintercollectie voor de ijsberen die jaarlijks de koude trotseren en bij vriestemperaturen het zilte nat induiken. Gezien de aanhoudende hitte besloot Gregorius Anselmi zijn wintercollectie 2007-2008 op antartica.wikia.com voor te stellen.

Zomer 2008 Edit

Gezien het aanhoudende barslechte weer daalde de verkoop met ruim 70%. De zaakvoerder is de mening toegedaan dat hem niets anders overblijft dan zich te herbronnen tijdens een sabbatjaar dat hij met ingang van 1 oktober 2008 dankbaar zal aantreden.

In een ultieme poging om zijn enorme voorraad winkeldochters kwijt te raken deed hij een oproep aan alle Libertanen om hun outfit voor de komende wintervakantie (in zonniger oorden) tegen een zacht prijsje bij Amalfi Strandkledij aan te kopen. Alles moest de deur uit!

Voorjaar 2010 Edit

De bar slechte economische toestand noodzaakte de zaakvoerder begin 2010 zijn boeken neer te leggen bij de Kamer van Koophandel.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki