Wikia


Bestand:Cornus florida in summer.jpg
Bestand:Cornus Florida detail.jpg
Bestand:Zomerbloemen.jpg

The Apple Tree Inn is een Libertaanse Bed & Breakfast, verborgen tussen 't groen in een oase van rust met zicht op de Yosemite Garden en is nog steeds een goed bewaard geheim in Maple Hills. De omgebouwde en gerestaureerde villa, gelegen in de groene omgeving van de Yosemite Garden in Maple Hills is niet echt wat men een B&B zou noemen. Het werd een refugium voor wetenschappers die er hun materiaal (verrekijkers, camoeflagekledij etc.) laten staan en er hun notities kunnen maken.

Kamers Edit

The Apple Tree Inn beschikt over 8 suites, allen met zicht op de Yosemite Garden en voorzien van alle comfort. Het ontbijt wordt geserveerd aan een gemeenschappelijke tafel om 8u30 stipt.

Voor Ornitologen, natuurliefhebbers en wandelaars is dit de meest geschikte plaats om de natuur in de Yosemite Garden te observeren.

Wandelingen Edit

Mevrouw Kampernoelje, gaf vroeger les aan de basisschool maar stippelt nu de begeleide wandelroutes uit. Ze doet dit met hart en ziel.

De klasuitstappen naar de Yosemite Garden zijn voor de schoolkinderen steeds een avontuur om naar uit te kijken. Na een leerrijke dag worden ze in de winter verwend met warme chocolademelk en huisgebakken appeltaart. Tijdens de zomermaanden organiseert Mevrouw Kampernoelje soms een picknick in de tuin van The Apple Tree Inn.

Mevrouw Kampernoelje is steeds druk in de weer met het maken van diverse soorten confituur die ze bij gelegenheid zelfs eens meegeeft aan ijverige leerlingen als kleine herinnering aan hun eerste begeleide wandeling. De huisgemaakte confituur wordt ook te koop aangeboden in The Apple Tree Inn en is verkrijgbaar in bokaaltjes van 250 gr aan de prijs van 2,50 Euro. Met Kerstmis gaat de volledige opbrengst naar een goed doel.

Tijdens de zomervakantie, wanneer het stil wordt rond de leslokalen, verdiept Mevrouw Kampernoelje zich in haar geliefde bezigheid: rondreizen (op het internet) op zoek naar nieuwe gems. Dit jaar richtte ze naar haar kleine terrasje gezellig in met potplanten. Het resultaat mag er wezen!

Kampernoelje en Cornus Edit

Tijdens één van deze vele internet-reizen ontdekte Mevrouw Kampernoelje dat haar naam de Nederlandse vertaling is van Cornus. Vanwege de vele, tere, witte blaadjes die als kleine wolkjes de takken koesteren geeft ze voorkeur aan de Cornus Florida.

Mevrouw Kampernoelje wil deze zomer ook het schilderijtje van haar geliefkoosde struik verder afwerken om het tegen de herfst te kunnen ophangen naast het kleine venstertje dat uitgeeft op één der oudste Sequoia's die zich in het park bevinden.

De boom, zo'n 2000 jaar oud heeft een diameter bereikt van 7m en een hoogte van 115,5m. Magisch eigenlijk, wanneer je bedenkt dat deze Sequoia er reeds was toen onze jaartelling begon.

Bronnen Edit

Sjabloon:Navigatie Maple Hills

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki