Wikia


Augustuscollege

Het wapenschild van het Augustuscollege.

Het Augustuscollege (voorheen: Augustusgymnasium) is een categoriaal gymnasium in de Villawijk van Wikistad. Het Gymnasium is in 1944 opgericht en is daarmee het oudste nog bestaande gymnasium van Libertas. Het gymnasium is gedurende enkele weken af en toe verhuisd doorheen de Villawijk, en is nu gevestigd op de plek waar vroeger het theater La Fénice stond.

Het college staat onder leiding van Dimitri Van Nobelen, Vicerector van de Vrije Unviersiteit van Wikistad. Het Augustuscollege is dan ook een partner van de Vrije Universiteit van Wikistad en wordt beheerd door de Stichting VUW.

Etymologie Edit

Het gymnasium is genoemd naar de Romeinse keizer Gaius Julius Caesar Octavianus (Augustus) die leefde van 63 voor Christus tot 14 na Christus.

Zie ook Edit


VUW
Stichting VUW: Vrije Universiteit van Wikistad
Campussen: Eerste Campus (Infokiosk, Ratorienstraat, Winterkoninghal) - Tweede Campus - Derde Campus
Instellingen: Augustuscollege - Dimitri Nobilis-Archieven - UZ Wikistad - Van der Sype-Bibliotheek
Society's: National Society for the Advancement of Culture - National Society for the Advancement of Science
Univaes-musea: Archeologisch Museum - Museum van de Klassieke Kunst - Museum van de Moderne Architectuur - Museum van de Moderne Kunst - Natuurhistorisch Museum
The Eagle Stars Onderwijs in Libertas
Lager onderwijs in Libertas: Nationale Academie - De Flierfluiter (SG Liberté) - Newport Prep
Middelbaar onderwijs in Libertas: Athenaeum Vicistad - Avantys College (SG Liberté) - Augustuscollege (VUW) - Latijnse School - Nationale Academie - Newport Prep - St. Stanislas Gymnasium - Topsportschool
Hoger onderwijs in Libertas: Hogeschool Libertas - Kunstwijkcollege - Universiteit van Victoria - Vrije Universiteit van Wikistad (VUW)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki