Wikia


Ben Opať (8 september 1970) is een Libertaans-Mäöreser politicus en de huidige burgemeester van Nyttfron namens de ChristenPartij.

BiografieEdit

Opať is beroepshalve journalist bij de redactie van het Dagblaðið Nýttfróns. Hij is mede-oprichter en raadslid van de historische cultuurvereniging Fundur, samen met zijn beste vriend Bart Koenen. Hij werd voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid van Nyttfron in 1990 op 20-jarige leeftijd. Hij is sindsdien onafgebroken gemeenteraadslid. Tevens is Opať sinds 2010 burgemeester van deze Oost-Libertaanse stad. Hij is ook wethouder geweest in het verleden.

Hij werd voor het eerst als parlementslid verkozen in 1996. Vier jaar later werd hij niet herverkozen, maar in 2004 en 2008 wel. In 2012 werd hij herkozen als parlementslid, maar besloot hij zijn functie als parlementariër niet meer op te nemen. Twee jaar later verving hij tijdelijk Minister van Onderwijs Karel Hoogvleet. Na drie maanden werd hij vervangen door Rosalie De Jong.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.