Wikia


Het Bergmannstadion is een voetbalstadion in de wijk Westoever van Civitas Libertas. Het thuisstadion van FC Civitesse, het Bergmannstadion werd tussen 2005 en 2008 gebouwd en één jaar later geopend. Daarvoor speelde Civitesse op het Sportveld Civitas Libertas. Het huidige stadion is vernoemd naar voormalig eigenaar Ludwig Bergmann die in 2004 overleed. Het heeft een capaciteit van ongeveer 32 000.

Het stadion wordt sporadisch ook voor concerten gebruikt. De eerste competitiewedstrijd van Civitesse in het nieuwe stadion was in februari 2009 tegen FC Deventer.

Bij de bouw van het stadion werd een deel van het Silva Sub-park in Westoever vernietigd. De bouwwerken werden een tijdje stilgelegd door hevige commotie rond de bouwvergunning. De werken zijn dan toch verdergezet na twee maanden, maar niet zonder verder protest van zowel de lokale bevolking als natuurbeschermers.

GalerijEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki