Wikia


California Pine Forest 1

Het California Pine Forest is een sparrenbos in de Libertaanse gemeente Maple Hills. Het park ligt ten westen van het centrum van Maple Hills, ten oosten van Foster en ten westen van Somerveld. De volledige oppervlakte van het bos bedraag 97 km². Ten noordoosten, dicht tegen het centrum van Maple Hills, ligt Yosemite Garden, een stadspark dat van de rest van het California Pine Forest werd afgscheiden door de uitbreiding van Maple Hills.

California Pine Forest is een nationaal bos sinds 2007. Het wordt beheerd en beschermd door de Nationale Bossen- en Parkendienst. Het is het op een na meest bezochte park van de provincie Esdoornheuvels. Enkel het Newport Nationaal Park krijgt meer bezoekers.

BeschrijvingEdit

Enkele voorbeelden van diersoorten in dit park zijn onder andere reeën, damherten, edelherten, vossen en dassen.

Activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, vissen, paardrijden en jagen zijn populair bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Jagen is enkel toegestaan wanneer men over een jachtvergunning beschikt en tijdens het jachtseizoen. Nadat het bos in 2007 een nationaal bos werd, is het gebied waarin men toegestaan is te jagen verkleint.

Het park heeft verschillende ingangen. Aan de hoofdingang, aan de Amerikalaan, opende in 2005 een avonturenpark. Soms wordt rotsklimmen toegelaten, maar slechts onder leiding van een gids. California Pine Forest is een bekend recreatiegebied met vele sportfaciliteiten. Bij lokale inwoners staat het sparrenbos als het groene hart van Maple Hills bekend.

WandelingenEdit

California Pine Forest 2

Benevens de begeleide wandelingen doorheen het Yosemite Garden kunnen bezoekers aan Maple Hills ook op eigen houtje op verkenning gaan in het California Pine Forest. In de jaren 70 werden de eerste wandelpaden doorheen het bos aangelegd. Aan de hoofdingang werd een informatietafel geplaatst die op een eenvoudige maar duidelijke manier de geschiedenis van het California Pine Forest in Maple Hills beschrijft. De diversiteit aan bloemen en planten om en rond het bos wordt door menig bioloog met internationale faam als uniek ervaren. Laatst werd een Eucomis bicolor ontdekt, een soort die normaal gezien niet in het California Pine Forest voorkomt. De Nationale Bossen- en Parkendienst benadrukt dat het absoluut verboden is plantjes of andere voorwerpen mee te nemen uit het bos.