Wikia


Christian Neyt

Christian Marinus Neyt (19 mei 1729 - 16 januari 1811) was een Libertaans politicus. Hij was Graaf van Hendrikstad van 1754 tot zijn dood en eerste minister van het land tussen 1765 en 1794 en volgde hierin zijn vader Antoon Alexander Neyt op. Met een ambtsperiode van 30 jaar is Neyt de langstzittende regeringsleider in Europa ooit. Zijn moeder was prinses Stephanie van Libertas. Hij was gehuwd met Catherina Oldenhuis en zijn oudste zoon Willem volgde hem op als Graaf van Hendrikstad. Een van zijn dochters, Marianne, huwde met Joseph Lievertas, een prominent politicus en vertrouweling van Christian.

Bij Neyt zijn voornaamste beslissingen behoren de modernisering van het Libertaans Leger, de afschaffing van het hoogste rechtscollege, de Grote Kamer, en de troonsbestijging van Martin I.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.