Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info
Lynx

Libertaanse lynx.

Neushoorn

Zwarte neushoorn.

De dierentuin van Muntegu is de grootste van Libertas, gelegen tegenover het station van Muntegu aan de Martinuslaan. Opgericht in 1954, de dierentuin werkt mee aan kweekprogramma's; zo zullen bedreigde diersoorten die geboren worden in andere dierentuinen hier opgevangen worden en omgekeerd. De dieren die zich in deze dierentuin bevinden zijn geboren in gevangenschap, verwaarloosd en achtergelaten in een asiel of in het openbaar, of verstoten door de ouder(s) waardoor ze nooit in de natuur zullen kunnen overleven aangezien ze dit nooit hebben geleerd.

AquariumEdit

Centraal in de dierentuin bevindt zich een groot modernistisch gebouw met daarin diverse aquaria. Het gebouw werd in 2005 gerenoveerd en bevat nu een gang waar bezoekers onder een aquarium kunnen wandelen. Het grootste is een aquarium van bijna 15 meter hoog met daarin vooral exotische vissen. De grootste vissen in de aquaria zijn diverse haaiensoorten waaronder de Oost- en Zuid-Libertaanse witgrijze haaien; de langste haai heeft een lengte van 455 centimeter.

VisvijverEdit

In de visvijver zijn vooral alledaagse vissen te bekijken, ook leven er kikkers en watersalamanders. Er zwemmen reuzenkarpers, zeelten, reuzengoudvissen, koi's, karpers, zoetwaterdolfijnen, steuren, zoetwaterschildpadden, piranhas, maanvissen, zoetwaterhaaien en nog veel meer.

AandeelhoudersEdit