Wikia

Wikistad

Dimitrius I van Libertas

1.887pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Dimitrius I van Libertas
Koning van Libertas
Volledige naam Dimitrius
Geboortedatum 17 januari 1793
Wikistad, Libertas
Overlijdensdatum 12 juli 1848
Edsoornheuvels, Libertas
Periode 1821 - 1848
Voorganger Martinus
Opvolger Rubeus I
Achtergrond
Geslacht Dimitrius
Monogram Dimitrius.png

Het monogram van koning Dimitrius

Koning Dimitrius (Wikistad, 17 januari 1802 - Esdoornheuvels, 12 juli 1848) was de negende koning die over Libertas regeerde. Zijn ambt duurde van 1821 tot 1848 en hij regeerde onder de naam Dimitrius de Oudere. Dit is het gevolg van de twijfel bij het volk over wie de opvolger zou worden. Velen vermoedden dat dit Dimitrius' zoon Dimitrius de Jongere zou worden. Maar aangezien die vlak na de dood van zijn vader en juist voor de verkiezingen overleed, is dit niet gebeurd.

Het volk had hem graag als koning vanwege zijn liefde voor het volk en zijn uitgesproken gematigdheid. Het was, volgens de geruchten uit die tijd, zeer moeilijk hem kwaad te maken. Alleen als het ging over discriminatie tegenover welke bevolkingsgroep dan ook, schoot hij uit zijn kram.

Toen hij kinderen kreeg, werd Dimitrius een achternaam voor zijn twee dochters Alicia en Maria, en voor de kinderen van zijn zoon Dimitrius.

Hij had twee kinderen met Anna van Muntegu; Gravin van Muntegu.

Zie ookEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki