Wikia


Edward Karl Neyt (21 februari 1943) is Libertaans edelman en bestuurder. Hij is de 9e Hertog van Hendrikstad en hoofd van het oude geslacht Neyt.

BiografieEdit

Edward Neyt is het tweede kind en de enige zoon van Klemens Salvator Neyt (1901-1962) en Hannah-Alexandra Van Draak (1913-1999). Sinds het overlijden van zijn vader in 1962 is hij de Hertog van Hendrikstad en het hoofd van het geslacht Neyt. Zijn moeder was bovendien een kleindochter van prinses Stéphanie van Libertas.

Neyt was na zijn studies in België en het Verenigd Koninkrijk onder meer lid van de Raad van Libertaanse Adel, maar ook bezieler van verscheidene fondsen en stichtingen om oude gebouwen in Wikistad te restaureren. Hij is erelid van de Nationale Monumentendienst en voormalig bestuurslid bij IWO Heritage. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van Smartbuy. Neyt is ook mede-eigenaar van het Kasteel Rodine-wijngoed.

In 2015 werd hij verkozen tot voorzitter van het Libertaans Olympisch en Internationaal Sportcomité nadat hij hier eerder al bestuurslid van was. Neyt was voorheen ook lid van de raad van toezicht van de Libertaanse Tennisfederatie.

Persoonlijk levenEdit

Edward is getrouwd met Joanna Alexandru, een Roemeense diplomaat en voormalig ambassadeur in onder meer Libertas. Ze hebben negen kinderen:

Het koppel woont op het paleis Neyt te Wikistad.

Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info