Wikia


Bestuur.png
Elien Tymers
Elien Tymers.jpg
Volledige naam Eline Marie Tymers
Bijnaam Elien Tymers
Geslacht Vrouw2.png
Geboren Verenigd Koninkrijk.png 6 mei, 1977, Londen,
Engeland
Familie Anne Tymers (moeder)
Ivan Sovanov (man)
Status Burger
Land The Eagle Stars.png Libertas
Taal/talen Nederland.png Nederlands, Verenigd Koninkrijk.png Engels, The Eagle Stars.png Libertaans, Russisch
Functie(s) schilder
Woonplaatsen
Huis.png Woonplaats 1 The Eagle Stars.png Newport
Bezittingen
Overige

Elien Tymers (eigenlijk Eline Marie Tymers, Londen, 6 mei 1977) is een Brits-Libertaanse schilderes die in Engeland geboren is.

LevenEdit

Anne Tymers in 2008.jpg

Anne Tymers in 2008

Tymers begon al toen ze klein was met schilderen. In haar jongere jaren schilderde ze al in haar vrije tijd, tot verbazing van haar moeder. Tymers had haar vader nooit gekend, want die was al voor de geboorte verdwenen. Mogelijk heeft dit met drugshandel te maken.

Tymers' moeder was Anne Tymers. Zij was een bekende zangeres in Engeland. Het gezin Tymers is oorspronkelijk Nederlands en ook Zuid-Amerikaans, maar verhuisd naar Engeland.

Elien Tymers kwam al op haar 16e mee naar Libertas. Ze studeerde aan de International College of Libertas, en leerde ook een andere jongen kennen, Ivan Sovanov. Lange tijd was dit Elien's vriend, en ze besloten, toen ze beiden afgestudeerd waren, om te trouwen.

Momenteel woont ze in Libertas met haar man.

TrouwenEdit

Ivan Sovanov.jpg

Ivan Sovanov, Tymers' man sinds 2006

Elien had al eerder een andere vriend, namelijk Dirk Broek. Met hem werd het echter niks, omdat hij vreemdging. Elien kwam tijdens haar studie een Russische man tegen, Ivan Sovanov, die contacten met Russische beroemdheden heeft. Ze waren erg verliefd op elkaar, en in 2006 huwde ze met Ivan. Sovanov is een rijke zakenman en een columnist in kranten.

VaderEdit

Tymers heeft tot voor kort niet geweten wie haar vader was. Ze kreeg op 6 mei 2009, haar verjaardag, een telefoontje uit Columbia. De man aan de lijn zou haar vader zijn. Maar dit was tevergeefs. De man loog gewoon. De man, Peter L. blijken te heten, is wel een drugscrimineel en daarbij opgepakt.

BekendheidEdit

Elien leefde een erg teruggetrokken leven. Totdat in Libertas de zakenman Tahrim Veltman haar schilderkunsten ontdekte. Elien wilt nu bekender worden en schildert steeds meer werken. Deze zullen in een toekomstig Tymers Museum hangen, als eer voor Elien en haar moeder.

Tymers heeft haar een van haar eerste schilderijen, Wolkenschets, aan Veltman geschonken als bedankje.

GalerijEdit

Wat duidelijk merkbaar is, is dat Elien Tymers gefascineerd is door wolkenkrabbers en steden. Dat kan men in veel van haar schilderijen bemerken. Nadat Tymers bekendheid verwierf en ze in 2006 huwde, is ze steeds meer beginnen schilderen. Daarvoor schilderde ze slechts af en toe. Tymers is nu het meest bezig met, wat ze noemt, crosslineschilderijen. Dit zijn schilderijen die iets uitbeelden uit lijnen. De meste schilderijen uit 2008 en 2009 maken gebruik van crosslinetechniek.

Tymers maakt vaak meerdere versies van eenzelfde schilderij.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki