Wikia

Wikistad

Fridborg

1.902pages on
this wiki
Add New Page
Talk25 Share
Fridborg 1.png

Het onofficiële wapenschild van de gemeente Fridborg.

Fridborg (Noords: Friðborg) is een oude Libertaans plaats en een gemeente in de provincie Nyttfronsey. Fridborg werd omstreeks 1433 gesticht. In 1496 kende Fridborg zichzelf stadsrechten toe, maar deze zijn echter nooit geaccepteerd door enig welk bestuursorgaan. Het stadje werd tijdens de Britse en Franse invasies enkele keren volledig verwoest, maar werd steeds weer heropgebouwd. Inwoners van Fridborg steunden Koning Robert I van Libertas in zijn onafhankelijkheidsoorlog. In 1866 verwoeste een grote storm de plaats vrijwel volledig. Sindsdien is slechts het gebied rond de kerk nog bewoond.

Bezienswaardigheden zijn het huidige gemeentehuis dat dateert uit 1947 en het ondertussen afgebrande oud-gemeentehuis van Fridborg verving. Ook de Oude Kerk is een monument in de dorpskern.

Fridborg is verbonden met Nyttfron en Nordvik, de twee andere gemeenten van Nyttfronsey, met diverse vaarroutes en de autoweg N14. Het station van Fridborg verbindt de gemeente dankzij spoorlijn 6 met andere plaatsen.

KaartEdit

*1 De Vrijheid
Kerkstraat 3
*2 TE KOOP
Kerkstraat 5
Solbergstadion
Kerkstraat 7
*3 Bos
Kerkstraat 9
TE KOOP
Kerkstraat 11
Huis Bosch
Kerkstraat 13
Station Fridborg
Kerkstraat 1
Kerkstraat
Atlantische Oceaan Oude Kerk
Kerkstraat 8
Te KOOP
Kerkstraat 10
De Vrijheid
Kerkstraat 12
Sint-Andreascollege
Kerkstraat 14
TE KOOP
Oostermuur 1
TE KOOP
Oostermuur 2
Q&E
Dorpsplein 1
TE KOOP
Dorpsplein 2
Gemeente-
huis

Oostermuur 4
Dorpslein TE KOOP
Rondstraat 1
Rondstraat
Atlantische
Oceaan

Straatnamen

GalerijEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki