Wikia


Fridborg 1

Het onofficiële wapenschild van de gemeente Fridborg.

Fridborg (Noords: Friðborg) is een oude Libertaans plaats en een gemeente in de provincie Nyttfronsey. Fridborg werd omstreeks 1433 gesticht. In 1496 kende Fridborg zichzelf stadsrechten toe, maar deze zijn echter nooit geaccepteerd door enig welk bestuursorgaan. Het stadje werd tijdens de Britse en Franse invasies enkele keren volledig verwoest, maar werd steeds weer heropgebouwd. Inwoners van Fridborg steunden Koning Robert I van Libertas in zijn onafhankelijkheidsoorlog. In 1866 verwoeste een grote storm de plaats vrijwel volledig. Sindsdien is slechts het gebied rond de kerk nog bewoond.

Bezienswaardigheden zijn het huidige gemeentehuis dat dateert uit 1947 en het ondertussen afgebrande oud-gemeentehuis van Fridborg verving. Ook de Oude Kerk is een monument in de dorpskern.

Fridborg is verbonden met Nyttfron en Nordvik, de twee andere gemeenten van Nyttfronsey, met diverse vaarroutes en de autoweg N14. Het station van Fridborg verbindt de gemeente dankzij spoorlijn 6 met andere plaatsen.

KaartEdit

Spoorlijn 6 De Vrijheid
Kerkstraat 3
Solbergstadion
Kerkstraat 5
*1 Bos
Kerkstraat 7
TE KOOP
Kerkstraat 9
Huis Bosch
Kerkstraat 11
Station Fridborg
Kerkstraat 1
Kerkstraat
Atlantische Oceaan Oude Kerk
Kerkstraat 4
Te KOOP
Kerkstraat 6
De Vrijheid
Kerkstraat 8
Sint-Andreascollege
Kerkstraat 10
TE KOOP
Oostermuur 1
TE KOOP
Oostermuur 2
Q&E
Dorpsplein 1
TE KOOP
Dorpsplein 2
Gemeente-
huis

Oostermuur 4
Dorpslein TE KOOP
Rondstraat 1
Rondstraat
Atlantische Oceaan

Straatnamen

  • *1 - Oostermuur

GalerijEdit