Wikia


5 sterren.png Dit hotel verkreeg 5 sterren van Resthotel. Dit is dus een schitterend hotel. Resthotel.png

Sjabloon:Infobox hotel

Hotelkamer.jpg

Een hotelkamer in Hotel Sunset.

Hotellounge.jpg

De moderne hotellounge.

Hotel Sunset of simpeler Sunset is een hotel in de Wikiwijk van Wikistad, de hoofdstad van Libertas. Het grootste deel van de gasten zijn Wikipedianen op doorreis of op vakantie.

GeschiedenisEdit

Opgericht in 1989 als hotel door Martijn van der Putten, maar al enkele jaren later deels verkocht aan andere bedrijven die er winkels openden. Na vier jaar dienst als winkelcentrum, nam La Espero de boel over en kon van der Putten er weer een mooi hotel van maken. Enkele beroemde ambassadeurs uit het buitenland verbleven in het hotel in de Wikiwijk en zelfs wereldberoemde muzikanten. In 1998 onderging het socialistisch-gebouwde hotel een renovering en kost dat de Sunitram Holding een hoop geld. In de 21e eeuw daalde het aantal gasten, maar toen het zijn eerste ster van Resthotel kreeg in 2004 werd het een beetje bekender. In 2005, 2008, 2011 en 2012 volgden de vier andere sterren. Vanaf toen hoorde Hotel Sunset bij de top van Libertaanse hotels.

Kamers en gastenEdit

De 112 kamers bestaan uit 103 gewone kamers, 8 suites en 1 paradijssuite, die allemaal dagelijks onderhouden worden door het personeel. Van der Putten zorgde hier persoonlijk voor en eiste boven de 100 kamers, want in 1999 telde het hotel maar 74 kamers en was er te weinig inkomen.

Meestal komen de gasten uit families van studenten op de Tweede Campus, die bijna heel de Wikiwijk in beslag neemt. Ouders uit binnen- en buitenland die hun kinderen komen bezoeken of gewone vrienden. Ook komen er veel Wikipedianen, op doorreis het hotel binnengelopen.

Uitzicht, veiligheid en klachtenEdit

Hotel Sunset is bij het Strand gesitueerd en gasten kunnen zo dus het brede strand oplopen. Wat wel een nadeel is, is dat het Station vlak bij Sunset gelegen is. Achterin is een bos waar gasten kunnen genieten, maar dat parkje dient vooral om het lawaai tegen treinen te dempen.

Veiligheid is zeker, want Politie en Brandweer hebben allebei hun hoofdkantoren in dezelfde wijk. Ook het UZ Wikistad, Libertas' grootste hospitaal, is eventjes verderop gelegen.

Als buitenlandse gasten klachten hebben, kunnen ze terecht bij de vele ambassades in de Vredeswijk, die de wijk ernaast ligt.

Sjabloon:La Espero

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki