Wikia


Libertan Aeronautics and Space Administration
CIWO · WSA · Instellingen · Projecten
Zypher Dynamics · Biotech · RRAI · gespecialiseerde fysica & ruimtetechnologie · energetische ontwikkeling · FusieSearch

Het Instituut voor gespecialiseerde fysica en ruimtetechnologie is ontstaan uit Zypher Aëronautics, een instantie die zich bezigheild met ruimtevaart en dat werd opgericht door de voormalige Zypher Corporation. Het instituut werkt momenteel aan onderzoek naar nieuwe technologieën en een wereldwijde telling van supernova's. Het complex ligt een eindje buiten de villawijk. Ook beheerd het instituut de Elmira-sateliet en ruimtestation die in het verleden door Zypher Aëromautics is gelanceerd. Sinds kort staat er ook onderzoek i.v.m. kwantumfysica op het programma.

StructuurEdit

In het centrum van de gebouwenblok vindt men onderzoekscentra en het administratieve gebouw. Helemaal rechts licht de hypersonische tunnel waar de toestellen worden getest, en de twee constructiekoepels. Die laatste worden gebruikt voor de constructie en herstelling van toestellen.

Bovenaan ligt de landingsbaan met aansluitend de lanceerbasis en controletoren. Verder liggen er nog vier loodsen waar shuttles in worden ondergebracht. Op het grondgebied bevinden zich ook twee antenneschotels en een observatorium.

Radiotelescopen Edit

IGFR radiotelescoop

De Virgo Cluster Telescope met een diameter van 26 meter.

Het instituut beschikt over drie radiotelescopen die voor radio-astronomie worden gebruikt. Ook de Vrije Universiteit Wikistad gebruikt de telescopen waarvan de eerste in 1986 geplaatst. Over een periode van meer dan twintig jaar werd de Grote Reber Telescope, die een diameter had van veertien meter, grotendeels in zijn taken vervangen door de kleinere Jupiter Telescope en de Virgo Cluster Telescope. De volledige basis sloot zich aan onder het Spacecraft Tracking and Data Acquisition Network. Alle radiotelescopen van het IGFR zijn gelegen in de gemeente Doveburcht en werden alle drie benoemd tot Nationaal Monument in 2005.

DoelEdit

Observatorium

observatorium

Hypersonictunnel

Hypersonische tunnel

Deze enorme installatie stelt de wetenschappers in staat onderzoek te verrichten naar de effecten op lange termijn van voorwerpen in gewichtloze toestand. Hier wordt aan de uitbouw van een Libertaans ruimtevaartprogramma gewerkt en worden telecommunicatie en navigatie ondersteund. Verder is er een onderzoek in samenwerking met het LIRP.

ElmiraEdit

Project Elmira is de lancering van de allereerste Libertaanse sateliet: Elmira. Deze sateliet wordt momenteel uitgebouwd tot een ruimtestation m.b.v. enkele keren af- en aanvliegen van de spaceshuttle Orpheus.

De eerste taak van de sateliet zal het ondersteunen van tv-zenders zijn, en zo hun reikwijdte vergroten tot ver buiten de grenzen van ons land. Ook zal er een navigatienetwerk worden opgezet.

Het hele Elmira-station zal worden gestuurd door de supercomputer E.C.S. (Elmira Control Software), die speciaal hiervoor ontworpen is door het Instituut voor algemene & microtechnologie. De computer zal worden ondergebracht in een aparte radar, die met de sateliet in verbinding staat d.m.v. een lasergestuurd systeem.

Meer details omtrent het Elmira plan kunnen hier worden teruggevonden.

SupernovasearchEdit

Met het nieuwe CCD-system [1] dat door het CIWO ontworpen en geproduceerd is, is men gestart met het (onder)zoeken naar supernovas in de hoop zo meer te weten te komen over het ontstaan van ons heelal. De CCD-systemen worden opgezet op verschillende lokaties over de hele wereld en automatiseren het zoeken naar supernova's. Niet alleen is het gemakkelijker, maar het is ook nog eens veel efficiënter; de apparaten kunnen continu en overal tegelijk de hemel afzoeken.

Referenties en notenEdit

  1. CCD staat voor Charge-coupled devices, een reeks toestelen en computerprogramma's die het afzoeken en digitaal in kaart brengen van het firmament beter mogelijk maken.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki