Wikia


Jan Karel Verbist (17 mei 1973) is een Libertaans politicus, hoogleraar en voormalig journalist voor de Groene Partij. Hij is sedert 2017 de Minister van Binnenlandse Zaken in de regering-Vantichelt. Hij doceert bovendien sociaal werk aan de Hogeschool Libertas in Maple Hills. Voorheen was hij journalist bij Het Esdoornblad.

Verbist werd in 2008 voor het eerst verkozen in het Parlement. Voor de Groene Partij was hij ook enkele jaren provincieraadslid van de Esdoornheuvels. Verbist was lid van de commissie interne zaken in het Parlement en werd verrassend in 2017 genoemd als opvolger van minister Jan Janssens wiens partij Sociaal Libertas uit de regering stapte. Verbist is het derde lid van de Groene Partij die een ministerpost bekleedt, na Stefan Hoffman en Annelies Keizer. Hij werd zelf voorgedragen door Dirk Vantichelt.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.