Wikia


Johannes Alexander Karel Lievertas (5 juli 1664 - 23 mei 1744) was een Libertaanse prins en de derde zoon van Koning Alexander I van Libertas en Victoria Lievertas. Hij was lange tijd kroonprins van Libertas en ook vijf jaar lang de regent van Libertas voor zijn neefje Robert IV.

BiografieEdit

Hij werd geboren tijdens het bewind van grootvader Robert II en groeide op in Wikistad. Een zeer getalenteerde jongen, Johannes genoot een uitgebreide opvoeding. Zijn vader Alexander werd twee jaar na zijn geboorte koning en stimuleerde deze aanpak niet. Al van jongs af aan hadden vader en zoon conflicten met elkaar. In 1680 beloonde zijn vander hem met de adellijke titel Prins van Wikistad, maar aangezien hij zonder mannelijke nakomelingen stierf, ging deze titel bij zijn overlijden in 1744 teniet.

Johannes was nooit gehuwd, maar zorgde voor de opvoeding van zijn neefjes Robert en Karel nadat diens ouders overleden waren.

In 1732 werd Johannes regent van Libertas toen zijn neefje Robert IV de nieuwe koning werd. In 1737 werd Robert oud genoeg om zonder regent te heersen. In praktijk voerde Antoon Alexander Neyt het bewind als eerste minister.

Johannes had minstens twee buitenechtelijke zonen:

  • Karel (1692-1765), avonturier
  • Robert (1694-1732), commandant
Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info