Wikia


Landmacht
Diemaco C8 carabine with Elcan C79 sight and grenade launcher

Een Jager met Diamco C8

Opperste bevelhebber Generaal Vantichelt
Legercommandanten Luitenant-Generaal Leipheimer, Luitenant-Generaal De Rijcke
Organisatie wiu
Hoofdkwartier Basis Monding
Benodigde leeftijd 18-49 jaar
Actief personeel 15.000
Artillerie

Artillerie

De Libertaanse Landmacht is een onderdeel van het Libertaans Leger. De taakstelling van de landmacht is om wereldwijd een bijdrage te leveren aan vrede, veiligheid en stabiliteit, om de zowel de Libertaanse grenzen als de grenzen van NAVO-bondgenoten te verdedigen en om ondersteuning te bieden van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel nationaal als internationaal. De Landmacht heeft 15.000 mannelijke en vrouwelijke professionals in dienst.

Op 8 juni 2009 werd er totale vernieuwing doorgevoerd, zo zijn ook de drie bases vernieuwd.

In 2016 bestelde de Koninklijke Landmacht een aantal Heavy Armoured Cars bij het Brunanter bedrijf Atela S.A. Dit voertuig werd mede dankzij het Libertaans Leger gerealiseerd en is een gepantserd voertuig dat in militaire conflicten kan worden ingezet.

Organisatie Edit

      1rightarrow Zie Organisatie van de Libertaanse Landmacht voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Libertaanse landmacht is ingedeeld naar Europees voorbeeld en bestaat uit een aantal onderdelen (geleid door de staf), die worden bijgestaan door het Organisatiepersoneel, het Administratief personeel en het Onderhoudspersoneel, die direct onder het bevel van het landsbestuur vallen, en waar de staf niet of nauwelijks invloed op kan uitoefenen.

De grootste onderdelen zijn de Gemechaniseerde Brigades. Het kleinste onderdeel is het Organisatiepersoneel (40 man). Sommige onderdelen hebben meer vrijheden qua beslissingen dan andere, zoals de Explosieven Opruimingsdienst. Het enigste onderdeel dat onder direct bevel van de staf valt dat nooit op missie zou hoeven, mocht het zover komen, is het Opleidings en Trainings Commando.

Bases Edit

De Landmacht heeft telt drie bases. De grootste is Basis Monding, waar 6800 soldaten gestationeerd zijn. Hierna volgen Basis Eiland met 4300 soldaten en Basis Baai met 3900 soldaten.

Bases Landmacht

Bases Landmacht

Sjabloon:Leger

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki