Wikia

Wikistad

Koninklijke Libertaanse Voetbalbond

1.887pages on
this wiki
Add New Page
Talk25 Share

De Koninklijke Libertaanse Voetbalbond, oftewel KLVB, is een Libertaanse voetbalbond. De organisatie werd opgericht in 1897 en verkreeg het predicaat koninklijk in 1947. De KLVB stond in voor de eerste editie van de Eerste Divisie in 1898-99.

Naast de Eerste Divisie worden ook de Tweede Divisie (sinds 1913), de Derde Divisie (sinds 1922), de Beker van Libertas (sinds 1934) en het provinciaal voetbal (sinds 1935) door de KLVB georganiseerd. Het regelt ook het Libertaanse vrouwenvoetbal: de Eerste klasse (sinds 1996) en de Tweede klasse (sinds 2000). Zowel het Libertaans voetbalelftal als het Libertaans voetbalelftal onder 21 en het Libertaans vrouwenvoetbalelftal worden allemaal door de voetbalbond bestuurd.

De KLVB werd lid van de FIFA in 1908 en was één van de oprichtende leden van de UEFA in 1954. In 1960 werd de WNFA opgericht om voetbal in wikilanden te promoten. Libertas is vandaag de dag nog steeds één van de meest belangrijkste leden van deze internationale voetbalbond.


Beginnetje.png Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info.png

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki