Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info

Het konnichiwado is een zelfverdedigingsstijl die in Libertas zelf ontwikkeld is. De beoefenaar van het konnichiwado heet een konnichiwadoka. De stijl kenmerkt zich in een hoog gehalte aan eclectisme, het beste van diverse stijlen wordt hierin gecombineerd. Het konnichiwado kan derhalve met recht als een Mixed Martial Art worden bestempeld. De stijl is volledig, in dat er geen bekende zelfverdedigingstechnieken bestaan, die niet ook deel ervan uitmaken.

Het konnichiwado is boven alles no-nonsense. Techieken die snel resultaat hebben, worden het eerst geleerd en toegepast.

Vele malen per jaar vinden er demonstraties van het konnichiwado plaats, met name tijdens speciale gelegenheden zoals nationale feestdagen. Het zijn altijd gehandicapten, bejaarden en jonge meisjes die deze demonstraties geven, wat doorgaans grote indruk maakt op de toeschouwers. Traditioneel worden grote zware mannen, bij voorkeur toeristen, uitgenodigd om de beoefenaars aan te vallen, waarop zij zonder uitzondering snel (doorgaans binnen een minuut) worden overmeesterd. Omdat het hier demonstraties betreft, worden nooit verwondingen toegebracht.

Zowel bij de Amerikaanse Ultimate Fighting Championships als tijdens de Japanse PRIDE toernooien zijn het regelmatig de konnichiwadoka's die kampioen worden. Alleen jiujitsuka's winnen deze toernooien nog vaker.

Door de hoge ouderdom van dojo Konnichiwa is het onbekend, of de konnichiwadostijl is genoemd naar de dojo, of omgekeerd. In ieder geval wordt het konnichiwado al vele eeuwen, feitelijk sinds mensenheugenis, aan deze dojo onderwezen.