Wikia


Het Kunstmuseum is een kunstmuseum in de Kunstwijk van Wikistad, Libertas. Het maakt deel uit van de Nationale Museumgroep. Een deel van de kunstwerken hier komt uit de Koninklijke Collectie. Niet alleen de Nationale Museumgroep beheert het Kunstmuseum, maar de Vrije Universiteit van Wikistad bestuurt een deel ervan onder de naam Univaes, een voormalig project van een museum voor klassieke- en moderne kunst dat is opgegaan in het Kunstmuseum. De huidige curator is Oskar Habermas. Het museum heeft twee afdelingen, één voor klassieke kunst en één voor moderne kunst.

Museum voor Klassieke KunstEdit

Crystal package settings Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal er druk gewerkt worden.

This page is currently under construction.

Info

Museum voor Moderne KunstEdit

Het Museum voor Moderne Kunst, ook wel bekend als het MuMoKu, is het andere museum waaruit het Kunstmuseum bestaat. Deze collectie omvat zowel Libertaanse kunst als buitenlandse kunst vanaf de jaren '40 van de 19e eeuw, met name vanaf het impressionisme en neoclassicisme tot de hedendaagse kunst. De collectie was voorheen ondergebracht in de Univaes-collectie in een ondertussen afgebroken gebouw in de Kunstwijk van Wikistad. In 2006 ontwierp architect Bert Asser een nieuw gebouw voor het moderne kunstmuseum. Dit museum is het meest bezochte museum van Libertas en herbergt tientallen topwerken van binnen- en buitenlands schilders.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki