Wikia


Logo LOIS

Het officiële logo van het LOIS

Het Libertaans Olympisch en Internationaal Sportcomité, afgekort LOIS, is de sportorganisatie die het IOC vertegenwoordigt in Libertas. Het LOIS wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme.

DoelstellingenEdit

In de praktijk komt het er op neer dat het LOIS alle clubs en verenigingen controleert en helpt in hun bestaan. Topsport stimuleren en streven naar een gezonde sportomgeving wordt mogelijk gemaakt door de focus op Olympische deelname en een sterk anti-dopingbeleid. Verder organiseert het LOIS ook evenementen die het sporten promoten en mensen met bepaalde (onbekende) sporten laat kennismaken.

GeschiedenisEdit

Crystal package settings Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal er druk gewerkt worden.

This page is currently under construction.

Info

Het LOIS werdt in mei 1921 opgericht om als toeziende organisatie Libertas op de wereldkaart te zetten op het gebied van sport. Om dit doel te bereiken, moest het LOIS eerst de organisatie over de clubs en verenigingen controleren zodat Libertas zo vlug mogelijk de eerste internationale atleten naar de Olympische Spelen kon sturen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki