Wikia

Wikistad

La Espero Internacia Entrepreno

1.879pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Sunitram.png La Espero maakt onderdeel uit van de Sunitram Holding

Sjabloon:La Espero

La Espero Internacia Entrepreno (kortweg La Espero of La Espero IE) is de naam van het meest internationaal gerichte concern in de UWN. Het bedrijf heeft Esperanto als voertaal en heeft takken in Libertas.

GeschiedenisEdit

Oorspronkelijk begon het met de kruidenier La Verda Stelo, die onderdeel werd van de T&M Holding. Op 4 september ging La Verda Stelo, inclusief de andere Libertaanse bedrijven, niet langer verder als onderdeel van T&M Holding. Er werd toen een nieuw concern opgericht, La Espero genoemd, wat "de hoop" betekent, en tevens de naam is van het lied dat door veel Esperantisten als volkslied gezien wordt.

De volledige naam van het nieuwe concern werd "La Espero Internacia Entrepreno", wat te maken heeft met het feit dat het bedrijf zich internationaal wil gaan richten.

De Libertaanse takEdit

La verda stelo.png Hotel zamenhof.png Restaurant phoenix.png La fenice.png

WielerteamEdit

Sinds het begin van het concern La Verda Stelo is het wielerteam LRT Phoenix voor 50% eigendom van het bedrijf. De andere sponsor Libertas Rail Transport bezit hier ook de helft van.

<center> OV Libertas Terra Media Orgin
VdP Travelling La Espero Hemera Groep Libertas Infra

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki