Wikia


Logo La Nourriture

Logo

Kookschool La Nourriture is een kookschool, opgericht door TahR78, die (nu nog) staat in Wikistad Centrum. Hier kan iedereen leren koken.

OpleidingenEdit

Normaal kokenEdit

Bij Normaal Koken leert u om makkelijke gerechten te maken, zoals stampworst of nasi. Wat u ook leert is het omgaan met de populairste magnetrons en ovens. Normaal Koken is dus voor thuis of andere gelegenheden, maar niet voor uw werk als chef-kok. Deze opleiding duurt ongeveer 5 dagen.

Speciaal kokenEdit

Bij Speciaal Koken leert u om ook moeilijkere gerechten te maken en zelfs meerdere gerechten tegelijkertijd te maken. Ook leert u lekkernijen maken, zoals tompoezen en slagroomtaarten. Speciaal Koken moet u volgen als u ergens chef-kok wil worden, of u kan het ook gewoon volgen omdat u indruk wil maken op uw huisgenoten als u eens thuis moet koken. Deze opleiding duurt ongeveer 1 week en 3 dagen.

LeerlingenEdit

Nog in opleidingEdit

 • Normaal koken
  • ...
 • Speciaal koken

AfgestudeerdEdit

 • Normaal koken
  • Sumurai de achtste (de quatro formaggi met dipsaussalade zou toch echt niet zo moeilijk moeten zijn)
"Ik lust geen spruitjes" -- Random quote uit de keuken
"Je kunt hier van de vloer eten" -- De kandidaat heeft niet bijster goed opgeruimd...
"Au bien marie? Maar ik wil niet in bad!" -- Bij het leren van een nieuwe kooktechniek
"Men serveert hier stampot met stukjes mensenvlees" -- Na verschillende keren zichzelf gesneden te hebben
"Dus koken is meer dan 3 minuten in de magnetron op 800 watt?" -- Reactie bij eerste les
Zo... hier zijn een paar random quotes uit de keuken :-) Misschien kan je ze inlijsten Tahrim :-) »»» S8 ««« 24 apr 2009 12:57 (UTC)
Gnegne, moet toch eens kijken bij de volgende les wat jullie daar uitspoken ;o `Wapenschild Geleyns Tahrim Veltman - champagne!
"Ik kan nu koken, maar wanneer leer ik opruimen?" -- Diploma gehaald!
Tja, algemene ontwikkeling he ;) Maar je wilt nu ook speciaal koken? Dan krijg je enkel een diploma :D Wapenschild Geleyns Tahrim Veltman - champagne! 27 apr 2009 12:35 (UTC)

DiplomaEdit

Diploma La Nourriture

Let op: alleen de leerlingen van Speciaal Koken krijgen een diploma.

Als je het goed doet in de koksschool en je leertijd voorbij is, krijg je je diploma chef-kok. Je krijgt het dan op je overlegpagina, maar je moet het op je gebruikerspagina zetten, zodat de baas van waar je wilt werken ziet dat je een diploma hebt. Ook als je gewoon indruk thuis wil maken met Speciaal Koken, krijg je een diploma. Een voorbeeld van een diploma zie je hiernaast.

RestaurantsEdit

Kookschool La Nourriture heeft ook iets kleinere restaurants waar onze afgestudeerde koks voor u lekker kunnen koken in samenwerking met professionele koks. Momenteel staat er alleen nog eentje in de Europawijk, links van het Wereldnivant, en eentje in het Centrum.

Navigatie van de Libertas Live Company
Llcs
In dit sjabloon kan u informatie vinden over de LLC, haar dochterbedrijven en haar initiatieven.
Ster Sponsorinitiatieven, gebouwen, samenwerkingen en overige bezittingen
Economie Geaccepteerde munteenheden
Llcm
Terwijl Libertas geen lid van de Europese Unie is, gebruikt het toch de Euro. Sinds een stemming in de zomer van 2009 heeft Libertas nu ook een eigen munt, de Liber Moneta. De waarde van 1 moneta is 10 euro. En het valutateken is µ. Het bestuur van de LLC heeft ook beslist dat de Amerikaanse dollar en de Britse pond ook worden geaccepteerd bij al onze betaalde diensten.
 • € 1 - µ 10 - $ 1,46 - £ 0,91
 • µ 1 - € 0,10 - $ 0,14 - £ 0,09
 • $ 1 - € 0,68 - µ 6,80 - £ 0,62
 • £ 1 - € 1,09 - µ 10,90 - $ 1,59
Bestuur Bestuur en contact

Aandelen in de LLC
75% naar Tahrim Veltman - 10% naar Muntegu Holding - 10% naar Fonds - 5% naar de ACVL

Bestuur

Klachten, informatie en contact