Wikia


Bestand:Landbouw - 800px-Barley field-2007.jpg
Pinot gris

Wijnbouw komt vooral in de provincie Esdoornheuvels voor

Landbouw is een belangrijke sector in de Libertaanse economie. Sinds medio 2007 begon de Libertaanse landbouw wat meer vorm te krijgen dankzij het Ministerie van Economie dat in juni 2007 het grote landbouwgebied Terra Nostra aanpaste aan de actuele noden en behoeften van de landbouwer. Alle boerderijen werden uitgerust met de modernste landbouwmachines.

Regio's Edit

Hooibaal

Een hooibaal nabij Molenbeek.

Ploegen

Een oude boer ploeg in Victoria.

De twee belangrijkste regio's zijn Terra Nostra en Ermingard die beiden officieel geopend werden in het jaar 2007.

Terra Nostra, het gebied ten oosten van Wikistad, werd als eerste aangelegd, namelijk in de zomer van het jaar 2007. Het was een van de eerste projecten van het ministerie van Economie. Er werden wegen en spoorwegen aangelegd en in de maand juni werden de gronden al verkocht. Zowel boerderijen voor wonen als bedrijven kwamen naar de regio toe, die een prachtige ligging heeft. Het gebied tussen de A1 en Terra Nostra werd bebost. Terra Nostra is verreweg de grootste agriculturele regio van Libertas. Belangrijk is Terra Nostra voor de fruitteelt, aangezien er meerdere fruitteeltbedrijven zijn gevestigd zoals Fruit4you.

Het was een succes en de gemeente Civitas Libertas wenste ook een agricultureel gebied, ten noorden van de groeiende plaats. Met een paar maanden vertraging, werd uiteindelijk in het najaar ook de regio Ermingard geopend, die overigens een stuk kleiner is dan Terra Nostra. In tegenstelling tot laatstgenoemde, werd Ermingard geen succes en staat het nu nog net zo goed als leeg. Dit heeft onder andere te maken met het klimaat en toegankelijkheid van de regio, die minder gunstig zijn als in Terra Nostra.

In het gebied rond Maple Hills is er veel extensieve veeteelt en intensieve landbouw, met name wijnbouw.

Wijnbouw Edit

      1rightarrow Zie Wijnbouw in Libertas voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Maple Hills is het hart van de Libertaanse wijnindustrie. Meer dan 90% van de Libertaanse wijnen worden in de provincie Esdoornheuvels geproduceerd, waarvan het merendeel door Kasteel Rodine. Andere belangrijke wijnhuizen zijn Olsen Wyn, Château l'Érable, Wijngaarden Cartyn en Huize Janszoon.

VeeteeltEdit

De belangrijkste sectoren van veeteelt zijn o.a. extensieve schapenteelt rondom Maple Hills en overal op de steilere bergheuvels. Na schapen zijn geiten en paarden de grootste veedieren. Men vindt vooral geiten rond de hoofstad, Wikistad en in de provincie Esdoornheuvels.

Zie ook Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.