Wikia


Lynx.jpg

De Libertaanse Lynx

De Libertaanse Lynx is een bedreigde inheemse diersoort die in Libertas leeft. Er zijn nog zo'n 50 Libertaanse lynxen. Ooit waren dit er 450, maar door jacht en vernietiging van hun habitat is dit aantal sterk gedaald, uiteindelijk bleven er nog 10 over. Maar door kweekprogramma's en de beschermde status is dit aantal de laatste jaren stilaan weer aan het stijgen. Deze lynxsoort komt uitsluitend voor in het gebied Maple Hills - Freedom Ski, vooral in die laatste streek vind je deze soort. Piatra had vroeger veel last met deze dieren. De Libertaanse lynx weegt ongeveer 20 kg en wordt ongeveer 50 cm lang. Ze is niet zo gevaarlijk voor de mens, aangezien het beest niet aggressief is en enkel aanvalt wanneer het zich bedreigd voelt. Deze lynxen waren hier al voordat de eerste mensen hier voet aan wal zetten. Wie een Libertaanse Lynx doodt of vangt, wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf en een boete die tot honderdduizenden euro's oploopt.

Het dier komt voor op de Rode Lijst.

VerspreidingsgebiedEdit

Deze lynx leeft in het gebergte, vooral in en rondom Freedom Ski. Op de laatste wolven en bruine beren na, is dit de absolute koning van het gebergte.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki