Wikia


Politieke partij
Lijst O
Naam: Lijst O
Opgericht op 14 december 2007
Overtuiging: centrumlinkse gamma
Partijvoorzitter: DimiTalen
Lijsttrekker: Martijn van der Putten
Aantal leden: 5

Lijst O was een progressieve, Libertaanse politieke partij, die voortkwam uit de voormalige LPD. Het unieke aan Lijst O was het feit dat ieder lid eigen standpunten en een eigen politieke stroming kon hebben. Enige voorwaarde was dat ieder lid zich kan situeren in het gamma van liberale centrumpolitiek tot links.

De partij werd opgericht door DimiTalen 6 jun 2009 17:18 (UTC).

Op 6 juni 2009 werd Libertas Praktisch opgericht, een partij die als opvolger van Lijst O gezien wordt.

Leden Edit

Persoonlijke introducties en standpunten Edit

Dimitri Neyt Edit

 Naam: Dimitri hr. Neyt
 Leeftijd: bijna 17
 Ervaring: veel (vicepresident, minister, burgemeester, wijkvoorzitter, bedrijfsleider, vicerector)
 Politieke stroming: progressief liberaal met groen tintje
 Favoriete motto: Kennis is macht van Francis Bacon ; Het geheim van creativiteit is weten je bronnen te verbergen van Albert Einstein

Ik ben Dimitri, en de meeste van jullie kennen me wel als de vicepresident, de schrijver van Libertas' meest legendarisch krant of gewoon als burgemeester of vorozitter van jullie gemeente of wijk. Ik verblijf hier al lang en heb al sinds dag 1, 24 maart 2007, dit land in goede banen proberen leiden. Ik hoop dan ook dat Libertas een goede toekomst tegemoet gaat, ook na de jammerlijke decembercrisis. Ik hoop daar samen met de burger aan te kunnen werken, met een progressief programma, een groen, een sociaal, een economisch en een programma dat omgezet kan worden in daden die ons hele land zullen voortstuwen.

Martijn van der Putten Edit

 Naam: Martijn hr. van der Putten
 Leeftijd: 16
 Ervaring: sinds het begin altijd actief geweest, in het bijzonder op het gebied van transport en mobiliteit
 Politieke stroming: sociaal-liberaal

Ik ben Martijn, en vooral bekend in binnen- en buitenland als de man achter het (spoor)wegensysteem. Ik heb altijd als doel gehad het beste openbaar vervoer aan te kunnen bieden voor de laagste prijs, en dat is gaat me tot nu toe goed af. Uiteraard heb ik me wederom kandidaat gesteld voor minister van transport en mobiliteit.
Daarnaast heb ik besloten me voor deze verkiezingen kandidaat te stellen als president. Ik hoop in een eventueel ambtstermijn de vrede in Libertas te kunnen bewaren, met genoeg vrijheid voor alle inwoners. Ik sta geheel achter de Protestmars Vrije Meningsuiting die enkele dagen geleden is gehouden. Ik hoop dat het volk verstandig kiest: voor vrijheid en in vrede samen leven, werken en bouwen aan de toekomst van Libertas.

Lars Edit

Bestand:Politics - list O - 450px-Génie de la Liberté.jpg

 Naam: Aesopos
 Leeftijd: ben opgehouden met tellen ...
 Ervaring: nihil
 Politieke stroming: progressief liberaal met groen tintje
 Motto: Freedom, Democracy and Common Sense: the right ingredients for a healthy lifestyle

Robin Temmerman Edit

 Naam: Robin hr. Temmerman
 Leeftijd: 13
 Ervaring: sinds half september '07
 Politieke stroming: groen liberaal

Naam Edit

De naam Lijst O is kort en bondig, zonder veel weinigzeggende afkorting. 'Lijst' drukt uit dat het om een politieke groepering gaat, zonder te veel verbondenheid uit te drukken met termen als 'partij' of 'alliantie'. De O staat voor 'onafhankelijk' en drukt nogmaals het losse verbond uit. 'Onafhankelijk' doet ook denken aan vrij en kritisch, iets dat ook het logo uitstraalt. De blauwe kleur drukt de vrijheden en liberale waarden uit.

Zie ook Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki