Wikia


Het Ministerie van Scheepvaart en Visserij is en voormalig Libertaans ministerie van de overheid dat tussen 1948 en 1996 bestond.

Voor 1948 behoorde de bevoegdheid visserij tot het Ministerie van Landbouw en Visserij en scheepvaart viel onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken, samen met de andere transportbevoegdheden. In 1996 werd landbouw overgedragen aan het nieuwe Ministerie van Economie en Financiën. Ook landbouw kwam in dit takkenpakket terecht. Er was onvoldoende geld om voor scheepvaart één ministerie te onderhouden. Bijgevolg kwam scheepvaart terecht in het vernieuwde Ministerie van Transport en Energie, een ministerie dat vandaag als het Ministerie van Transport en Communicatie bekendstaat.


Beginnetje.png Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info.png

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki