Wikia


Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info

In 2007 begon Libertas steeds muzikaler te worden. Festivals zoals het Vredefestival en het Freiheitsfestival hebben veel kleine artiesten beroemd gemaakt. Maar naast Libertaanse muziek wordt overduidelijk meer buitenlandse muziek geluisterd. Vooral rock en pop vallen goed in de smaak bij de meeste Libertanen. In 2009 werd er een derde grote festival georganiseerd: Rock Muntegu.

De Muziekschool van Libertas is gesitueerd in de Kunstwijk.

Dance Edit

Libertas heeft ook periodes van trends. Eén daarvan was dancemuziek. The M groeide uit tot één van de beste dj's ter wereld en zorgde ervoor dat heel Libertas maandenlang bleef doordansen. Na een periode van rust, zou The M weer proberen terug te komen met enkele concerten.

Folk Edit

Vroeger vertegenwoordigden folkzangers de mensen, en de muziekvoorkeur van het gewone folk, als tegengewicht van de elitaire concertmuziek. Nu zijn wij zo gemarginaliseerd. Folk is een fringeverschijnsel geworden onder de dodelijke dominantie van mainstream rockmuziek.

Zeer populair in 2007 waren de bekende straatmuzikanten genaamd Full Frontal Buddha, met wortels in de folk en rockmuziek. Ze werden erg geliefd in de Vredeswijk en werden pas echt populair toen ze op het Vredesfestival deel mochten nemen, en een paar dagen zelfs in het buitenlands op het Adlibitaanse Sol Fiesta. Maar geleidelijk aan verdwenen ze uit de hitlijsten en uiteindelijk vertrokken ze zelfs naar Lovia. Libertas zit al tijden te wachten op een nieuwe soortgelijke band. Ook geworteld in de folk maar evenzeer in country muziek is de Amerikaans-geïnspireerde Sawyer Hillbilly, wiens debuutalbum Sound Like A Hillbilly in 2010 verscheen bij het folkcollectief Red Horse Records. Dat label werkt aan ten minste twee nieuwe country- en folkalbums, van Elly Hep en Libertana.

De muziek van de Roemeens-Newportse Dragoş Sturdza en de Iranese Levin Areli zijn niet los te denken van hun directe inspiraties uit de eigen volksmuziek.

Jazz Edit

Ook jazz gaat niet onvertegenwoordigd in Libertas. Bijvoorbeeld, het New Old Philosopher's Trio geniet enige faam in Wikistad en omstreken.

Hiphop Edit

Bestand:TimoCobain.jpg
Hiphop is in Libertas nog niet echt doorgebroken, mogelijk is het feit dat velen ervan in het Engels werken één van de oorzaken. Nochtans kent het land van de adelaar een flink aantal hiphopartiesten, zoals verzameld onder Latin, en verwachten onderzoekers tóch dat genre een nieuwe trend wordt. Formaties zoals Willy & Kamal en Chassis Malicious met rappers als Andrew Penn proberen al sinds respectievelijk 2006-2007 en 2008 hiphop wat populairder te maken in Libertas.

Rock Edit

Ondanks dat rock één van de populairste genres is van Libertas, is er slechts één Libertaanse rocker pur sang, Timo Cobain, die internationaal doorbrak in de rockwereld. Van z'n eerste album, War Child (2009), verwachtte men dat ze zéér hoge verkoopcijfers haalde, en misschien wel het record van The M met het album ReMixone (18.000 verkochte cd's) verbrak.

Poosh! is een zeer bekend festival in de gemeente Newport dat sinds 1974 wordt georganiseerd op één van de vele landbouwvelden ten zuiden van de gemeentekern.

Rockband Faust kende zelfs internationale bekendheid tot de band in 2007 uiteenging. Ook indie rockduo Intergalactic Mushrooms was enorm succesvol in Libertas.

Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.