Wikia


N4

De Nationale weg 4 is een autosnelweg tussen Wikistad en Zuidpunt met een lengte van 157 kilometer. De autoweg begint als een afrit van de N16, ofte de Ring rond Wikistad, en passeert populaire vakantieoorden zoals Piatra, Spitzetal, Grünwald en Horse Valley. Een groot deel van het traject doorkruist het ruwe Wikigebergte en daarvoor bieden de tunnels in het Wikigebergte een oplossing. Deze spoorwegtunnels werden omgebouwd tot tunnels voor wegvervoer. De N4 heeft twee rijbanen in elke richting en werd in 1971 geopend door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur.

In 2017 opende een verbindingsstuk tussen de N4, die tot dan stopte in de gemeente Wikigebergte, en de voormalige N8. Deze laatste zou opgaan in de N4 waarmee de N4 verlengd werd tot Zuidpunt en langste autosnelweg van Libertas werd, nog langer dan de N14, met een totale lengte van 157 kilometer. Het traject van de tunnels onder de Muntijnen tot Zuidpunt (de voormalige N8) heeft slechts één rijbaan in iedere richting.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki