Wikia


De Nationale weg 6, oftewel de N6, is een Libertaanse autosnelweg tussen de stad Skeend en Skeend-Haven. De weg telt twee rijvakken in elke richting, heeft een lengte van 54 kilometer en loopt ook over het grondgebied van de gemeente West-Yssele. De weg werd in 1972 geopend door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur.

TrajectEdit

De N6 diende voornamelijk om het sterk geïndustrialiseerde Skeend-Haven in het zuiden met de hoofdstad van Ysselaerden te verbinden. De snelweg loopt parallel met spoorlijn 3, eveneens tussen Skeend en Skeend-Haven. De snelweg steekt het Kanaal van Oost-Yssele over via de brug bij West-Yssele net buiten de dorpskern van West-Yssele. Vanaf het dorp Deventer loopt de weg ook gelijk met het het Kanaal van Deventer, een kanaal tussen Deventer en Skeend. Nog voor Deventer steekt de N6 de rivier de Mark over via de brug bij Deventer. Eenmaal in Skeend gaat de N6 onder dit kanaal door de Deventertunnel. De N6 eindigt als een afrit van de R61, de ringweg rond Skeend.

Er zijn afslagen op de N6 naar Skeend, Deventer, West-Yssele, Oost-Yssele, Jaarsdorp, Withuis, Klaarveld, Zouden en Skeend-Haven. In Jaarsdorp is er een verbinding met de N5 richting Apud Maro en Molenbeek.

Beginnetje
Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd om dit artikel te bewerken en iets aan dit artikel toe te voegen.
Info