Wikia


De Nationale weg 6, oftewel de N6, is een Libertaanse autosnelweg tussen de stad Skeend en Skeend-Haven. De weg telt twee rijvakken in elke richting, heeft een lengte van 54 kilometer en loopt ook over het grondgebied van de gemeente West-Yssele. De weg werd in 1972 geopend door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur.

De N6 diende voornamelijk om het sterk geïndustrialiseerde Skeend-Haven te verbinden met de hoofdstad van Ysselaerden. De snelweg loopt horizontaal met spoorlijn 3, eveneens tussen Skeend en Skeend-Haven, maar ook met het Kanaal van Deventer, een kanaal tussen Skeend en Deventer. De N6 gaat door de Deventertunnel onder het Kanaal van Deventer en eindigt als een afrit van de N7, de ringweg rond Skeend. De N6 steekt ook het Kanaal van Oost-Yssele over net buiten de dorpskern van West-Yssele.

Er zijn afslagen in Skeend, Deventer, West-Yssele, Oost-Yssele, Jaarsdorp, Withuis, Klaarveld, Zouden en Skeend-Haven. In Jaarsdorp is er een verbinding met de N5 richting Apud Maro en Molenbeek.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.