Wikia


NG-Company NG-Company: NG-Energy NG-Energy NG-Mining NG-Mining NG-Refining NG-Refining

NG-Mining is een dochterbedrijf van NG-Company. Dit bedrijf delft naar grondstoffen en is tevens de grootste distributeur van grondstoffen zoals ijzererts. Het bedrijf heeft momenteel twee ijzermijnen in Libertas opgekocht.

Het heeft op 14 december 2007 Detroit Mining overgenomen en samengevoegd.
Later kocht Clints Compagny het bedrijf op.

NG-Mining opent sinds 2004 de Lucia-mijn nabij het dorp Sveta Lucia in Juliana. Het bedrijf opende twee jaar later ook nabij Reval in Phaluhm Phoueck een kleine steenkoolmijn. Om oneerlijke concurrentie aan te gaan zat NG-Mining aan de onderhandelingstafel wanneer de leden van de Internationale Wiki Organisatie in 2014 een akkoord bereikten over de voorwaarden voor het openen van een mijn in een ander wikiland. De mijn in Phaluhm Phoueck is inmiddels gesloten, maar eveneens in 2014 werd een zinkmijn geopend nabij de stad Newcastle op Patriam. Wegens problemen met milieuvoorschriften en financiële problemen wordt de mijn misschien binnekort gesloten.

IJzer Edit

Ijzererts

IJzererts uit de mijn van Civitas Libertas

Ijzerontginning

IJzer dat gezuiverd wordt bij NG-Mining

Het ontginnen van ijzer gebeurt hier bijna volledig automatisch, er komt zeer weinig mankracht bij kijken. Momenteel heeft NG-Mining twee ijzermijnen waaruit elke dag ongeveer 5 ton ijzer uit wordt gewonnen. De ijzermijn zal volgens berekeningen niet in de eerste 20 jaar uitgeput raken. De twee ijzermijnen bevinden zich in het westen van Civitas Libertas en in het noord-oosten van Victoria.

Project Ferra Edit

Project Ferra was een project opgesteld om het ijzer te zuiveren aangezien men van de 5 ton die men per dag ontgint, maar 3 ton bruikbaar is. Met project Ferra zou men 4 ton kunnen benutten. Het project is een aparte tak van de NG-Company geworden: NG-Refining.

Verkoop Edit

NG-Mining heeft sinds 6 juli 2007 een akkoord met Quantas. NG-Mining zal er hun ijzer uit de mijnen van Civitas Libertas goedkoper leveren. Door de kleine afstand tussen producten en leverancier zijn de vervoerskosten bijna onbestaand. Quantas levert goedkopere bedrijfswagens aan NG-Mining van het type Quantas Uno X Compania.

Sedert 14 december heeft NG-Mining en Refing een deal met alle merken van Libertan Car, waarmee de NG-Company bijna alle grondstoffen in Libertas levert in de metaalverwerkende industrie.

Plannen Edit

  • Het ontginnen van de ijzermijnen zonder de natuur ernstig te beschadigen.
  • Het zoeken naar een mijn met edelmetalen (zilver, goud).
  • Het bedrijf uitbreiden in buurten waar hoogstwaarschijnlijk veel waardevolle grondstoffen zitten.