Wikia


Nationaal Stadion.jpg

Het Nationaal Stadion.

Het Nationaal Stadion is een stadion in de wijk Noordpark van de Libertaanse hoofdstad Wikistad. Het is de thuisbasis van het Libertaans voetbalelftal en FC Wikistad en is het grootste sportstadion in Libertas met een capaciteit van tussen de 52 387 en 52 409. Ook wordt het Nationaal Stadion voor andere evenementen zoals muziekconcerten en tentoonstellingen gebruikt.

Het Nationaal Stadion is de thuisbasis van FC Wikistad sinds 2002 en wordt gebruikt voor voetbal sinds 1902. Doorheen zijn geschiedenis heeft het verlangen naar uitbreiding conflicten veroorzaakt met de lokale bewoners en de stad.

Naast clubvoetbal wordt het stadion ook is gebruikt voor internationaal voetbal. In aanvulling op het betaald voetbal is het stadion gastheer van liefdadigheidsvoetbalevenementen en -concerten en werd gebruikt als set voor films en televisie.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki