Wikia


Natuurhistorisch Museum

Het oude logo van het Natuurhistorisch Museum.

Het Natuurhistorisch Museum is een nationaal museum van Libertas dat beschikt over een uitgebreide collectie voorwerpen van natuurhistorische waarde en gespecialiseerd is in natuurwetenschappen en geschiedenis. Daarnaast is het museum ook een wetenschappelijk centrum dat nauw samenwerkt met de Vrije Universiteit van Wikistad.

Het museum werd opgericht in 1907 door de VUW. Nadien ging het museum op in het Univaes-project, dat op zijn beurt werd overgenomen door de Nationale Museumgroep. Het museum is het minst bezochte van de drie nationale musea van Libertas en is gelegen in de Wikistadse wijk Zwanendorp. Het museum is gratis toegankelijk.

GeschiedenisEdit

Crystal package settings
Werk in uitvoering: Aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt of zal druk gewerkt worden
This page is currently under construction
Info

CollectieEdit

De collectie van het Natuurhistorisch Museum is zeer uitgebreid en divers en omvat miljoenen voorwerpen, voornamelijk insecten en ongewervelden, maar ook resten van dinosauriërs, skeletten van een mammoet en walvissen, mineralen en edelstenen, meteorieten, schelpen en de beenderen van Wolfskerke.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.