Wikia


Omikron

Bosch, De Ridder en Van der Haar.

Omikron is een Libertaanse psychedelische rockband, gevormd in Wikistad in 2015. Omikron is een muzikaal project bestaande uit zanger en gitarist David Bosch, toetsenist Steven De Ridder en basgitarist Robin Van der Haar. De band zingt Nederlandstalig.

GeschiedenisEdit

Bosch en De Ridder leerden elkaar kennen bij optredens van hun bands Intergalactic Mushrooms en Faust respectievelijk. De band kreeg een contract bij platenlabel The Cactus Label.

In 2016 brachten ze hun eerste studioalbum Omikron uit. Het bereikte onmiddellijk de eerste positie in de Q-Top Album. Voor de hitsingle "Goud" collaboreerden de bandleden met de zangeres Elly Hep. Hun grootste succes werd echter het nummer "Eén dans". Recensent Gul Wedstrop noemde het trio één van de grootste talenten dat Libertas de afgelopen jaren te horen kreeg.

Een week na het verschijnen van het album gaf Omikron een reeks openluchtconcerten in de zomer van 2016 in Civitas Libertas, Wikistad, Maple Hills en Apud Maro.

DiscografieEdit

  • Omikron (2016)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki