Wikia


Park van Civitas Libertas.jpg

Slapende spoorwegarbeiders in het park

Het park van Civitas Libertas, ofte het stadspark, is een park in het historisch centrum van Civitas Libertas, de hoofdstad van de Libertaanse provincie Insula Prima, aangelegd in 1898.

Het is een groot park waar veel rust te vinden is en vooral bedoeld voor de ietwat oudere bevolking die hier hun dagelijkse wandeling houdt. Er zijn een paar grasveldjes, houten bankjes en een klein bos, maar wat het park bijzonder maakt zijn de exotische boomsoorten. Ten tijde van de Spaanse bezetting werden al zuiderse plantensoorten naar de stad gehaald en dit bij de aanleg van het stadspark werd het mediterraanse tintje van het eiland overgenomen in het parkontwerp.

Enkele standbeelden verwijzen naar de Libertaanse Onafhankelijkheidsoorlog en het beleg van Civitas Libertas, evenzeer naar de Inquisitie en achtervolging van protestanten uit de stad. Er staat onder andere een standbeeld van Olivier van Hasselt in het park.

De gemeente Civitas Libertas is verantwoordelijk voor de onderhoud het park.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki