Wikia


De politie, officieel de Nationale Politie geheten, is een Libertaanse overheidsdienst die ervoor zorgt dat vandalen en andere criminelen gevat worden, dat de openbare orde bewaard wordt en dat wetten gehandhaafd worden.

Het hoofdkantoor van de landelijke politie bevindt zich in wijk Drenthe van de hoofdstad Wikistad. Verder zijn er nog regionale politiebureaus in alle Libertaanse gemeenten behalve Oosterkoningen en Skeend-Haven. De huidige eerste hoofdcommissaris van de Nationale Politie is Marcel Van den Berg.

De kustpolitie is een afdeling voor de bescherming van kustwijken en gemeenten over heel Libertas. Deze afdeling werkt nauw samen met de Koninklijke Marine en heeft haar hoofdkantoor in de haven van Wikistad.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki