Wikia


Quantas logo

Het logo van Quantas.

Quantas is een populair Libertaans automerk. Meer dan 40% van de Libertaanse bevolking rijdt in een Quantas, want ze staan vooral bekend om hun rijveiligheid. De Quantas wordt ook verkocht in het buitenland. In Groot-Brittannië zijn ze ook erg populair.

De fabriek van Quantas in Civitas Libertas is een grote fabriek waar de meeste Quantas auto's geproduceerd worden. Het merk was het eerste bedrijf dat zich vestigde in Civitas Libertas. Ook in Wikistad in de Industriële Wijk staat een, toch kleinere, fabriek van Quantas.

Er zijn al drie "Quantas Dealers", in Wikistad (Vervoerswijk en Winkelwijk) en in Victoria.

Quantas verkoopt het model "Solenzo" aan het Taxibedrijf Rometa en het model "Quantas Uno (X Compania)" aan NG-Mining. NG-Mining is tevens een leverancier van grondstoffen voor Quantas. De speciale race-auto Quantas Ultra wordt verkocht aan het Quantas Team, een raceteam, gesponsord door Quantas.

Dit is één van de twee Libertaanse automerken, het andere automerk is Reva, dat al tijden als tegenpool wordt gezien van Quantas.

Modellen Edit

 • Personenwagens
  • Quantas Uno € 15.699
   Comfortabele vier-deurs-personenwagen met 5 zetels. Airconditioning, centrale vergrendeling en vele andere opties zijn standaard bij de Quantas Uno!
  • Liberteanezo € 23.299
   De Liberteanezo is een zeer luxueuze en comfortabele klassewagen. Een ruime achterbank en een grote kofferruimte maken deze auto ook geschikt als familiewagen. De achterbank is met een optie inklapbaar.
  • Solenzo € 17.899
   Solenzo is dé gezinswagen bij uitstek. Net geen monovolumewagen, maar toch ruimte zat. Vijf zitplaatsen, een kofferruimte en een heel zacht prijsje!
 • Monovolumewagens
  • Quantana € 18.999
   De Quantana biedt een groot gezin alles dat het nodig kan hebben: 7 zitplaatsen, veel opbergruimte, stoffen kwaliteitsbekleding en nog veel meer. Aan de hand van interessante opties kan je de Quantana nog uitbreiden met muziek, airco en nog meer luxe.
 • Bedrijfswagens
  • Quantas Uno X Compania €12.999

Te koop Edit

Bij onze Quantas Dealers kunt u auto's kopen. Zet hier uw naam, en koop een auto van Quantas.

 • ...

Andere klanten die al een auto van Quantas hebbenEdit

Buitenland Edit

Sinds 7 juli 2007 wordt Quantas ook verkocht in andere delen van Europa. Op die dag werden er minstens 1500 auto's verkocht van het model Quantas Uno in de Benelux! In Duitsland waren ze blij met de verkoop van de Liberteanezo. Sinds die dag wordt er niet alleen in West-Europa maar ook in Oost-Europa Quantas verkocht. Alleen zijn ze daar iets minder populair, vanwege de prijs.

In Adlibita is ro:Quantas razend populair, daar rijdt minstens 30% van de bevolking in een Quantas.

Zie ook Edit