Wikia


Quick & Delicious
Q&D

"Snel, sneller, snelst, Q&D"

Naam Quick & Delicious
Industrie Horeca
Product Restaurants
Land Italië Italië
The Eagle Stars Libertas
Oprichtingsdatum 3 juli, 1993
Oprichter Gregorius Kanonschot
Hoofdkantoor Rozzano, Italië Italië
Eigenaar Autogrill
Gebied The Eagle Stars Libertas
Website www.q&d.lib

Quick & Delicious is een Libertaanse keten van wegrestaurants op snelwegen en luchthavens. In 1993 werd het bedrijf door het Libertaanse Contra Holding gesticht, maar in 2002 werd de keten door het Italiaanse Autogrill; het grootste in zijn soort, overgenomen.

Geschiedenis Edit

Quick & Delicious werd als Quick and Delicious opgericht op 3 juli in 1993 wanneer Contra Holding-eigenaar Gregorius Kanonschot de interesse van wegrestaurants bij bestuurders inzag. Hij liet er datzelfde jaar nog drie bouwen langs wegen in de provincie Insula Prima.

Het bedrijfje was onderdeel van de grote concern Contra Holding. Kanonschot liet geen nieuwe restaurants openen, maar nam kleinere zaken over. Zo werd R-Motel in Newport overgenomen en in de Esdoornheuvels werden alle zes filialen van Autostop overgenomen. Op de Luchthaven van Wikistad werd in 2001 ook een Quick & Delicious opgericht.

Het jaar daarop kwam het bedrijf in de problemen; de interesse was iets minder, de hygiëne en service was niet zoals mensen verwachtten en dus werd beslist dat vanaf december 2002 de Italiaanse keten Autogrill het kleine, Libertaanse zou overnemen. Alle 21 filialen doorheen de zes provincies van Libertas werden veranderd en gerenoveerd, maar later werden zeven van hen gesloten.