Wikia


De Rommelmarkt in de Libertaanse hoofdstad Wikistad is gelegen in Middelburg. Ondanks de naam doet vermoeden, is de Rommelmarkt geen echte rommelmarkt maar een gewoon plein waar in het verleden wel rommelmarkten werden georganiseerd. De "markt" wordt door de Reiberstraat van het Vredesplein gescheiden. De Wymartoren kijkt uit op de Rommelmarkt. Op 24 maart, de nationale feestdag van Libertas, vinden hier altijd de Bierfeesten plaats.

GeschiedenisEdit

De Rommelmarkt is één van de oudste openbare plaatsen in Wikistad. Oorspronkelijk gebouwd op een bosrijke plaats, het plein werd ontworpen in de tijd van Koning Alexander I van Libertas in een barokke stijl. Dit plein werd tot de vroege 19e eeuw gebruikt voor publieke executies. De oorspronkelijke fontein in het midden van de Rommelmarkt werd in 1904 verwijderd. Vandaag is het plein meermaals gerenoveerd en is niks overgebleven van de authentieke markt.


Beginnetje Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om iets aan dit artikel toe te voegen. Info

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki