Wikia


Bestand:Skischool - Thorens-mw6.jpg

Scola Piatra is de plaatselijke skischool in het skioord Piatra.

Deze skischool staat bekend als een van de beste skischolen van het land. Er worden spoedcursussen gegeven, lessen voor ouderen en skilessen voor kinderen.

Sinds kort worden ook lessen snowboarding gegeven.

Onze skileraren zijn stuk voor stuk experts die van kinds af aan op de ski's staan.

De kleintjes, ook wel bambinos en bambinas genoemd, beginnen de les op de groene piste die zich halfweg Piatra bevindt. Bij deze piste bevindt zich een speciale loopband voor de kinderen die nog niet vertrouwd zijn met skiliften.

Wanneer ze oud genoeg zijn mogen de kinderen op de blauwe piste leren.

De kinderen tussen 10-12 jaar die al eerder les hadden, mogen het wat hoger op de rode piste proberen. Onze skileraren doen hun uiterste best om alle bewegingen goed aan te leren. De gevorderden gaan met de skischolen naar de zwarte piste.

Met de ouderen doen we het iets rustiger aan. Behalve lessen in alpineski worden ook lessen langlaufen gegeven. Ouderen die nog nooit op de latten stonden hebben veel tijd nodig om alle technieken van het skiën onder de knie te krijgen.

De kosten variëren van €30,- tot €65,- per dag.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki