Wikia


Silva Sub

Het Silva Sub is een nationaal bos in Civitas Libertas, de hoofdstad van de Libertaanse provincie Insula Prima. Silva Sub is een bos gelegen ten zuiden van Civitas Libertas in de wijk Westoever. Het bos wordt van de bewoonde kernen gescheiden door de Zuidrandlaan.

In de jaren '50 en '60 is meer dan drie vierde van het bos ten oosten van Civitas gekapt om plaats te maken stadsuitbreiding. De nieuwe wijk, Westoever genaamd, zou een groot deel van het oppervlakte van het bos omvatten. Sinds 2007 wordt het bos als nationaal bos door de Nationale Bossen- en Parkendienst beschermd opdat het niet zou moeten plaatsmaken voor verdere wijkuitbreiding. Bij de constructie van het Bergmannstadion tussen 2005 en 2008 van voetbalclub FC Civitesse werd een klein deel van het park toch vernietigd.

Het Kursaal ligt naast het Silva Sub-park.

Flora en faunaEdit

Silva Sub 2

Alle dier- en plantensoorten die hier voorkomen zijn volledig inheems. Het stadsbestuur weigerde lange tijd om vreemde soorten toe te laten in het Silva Sub-park. Ook de Nationale Bossen- en Parkendienst bleef hier standvastig over.

Het voorkomen van inheemse grassen en kruiden worden gereguleerd door de nabijgelegen Atlantische Oceaan. Het zuiderse klimaat van Insula Prima laat vooral lage begroeiing voorkomen en op het gebied van dieren is het park de ideale broedplaats van heel wat vogelsoorten en de geschikte leefomgeving van vele vlinders. Ook de zomersalamander wordt sporadisch gespot in het Silva Sub.