Wikia


Quality Holding
Quality Holding Quality Holding Quality Holding
Voor meer informatie over onze keten en haar bedrijven, zie onderaan deze pagina.
Starblend Coffee
Starblend Coffee
Bestuur
Naam Starblend Coffee
Eigenaar Quality Foods
Oprichter DimiTalen en Aesopos
Oprichtingsdatum 31-08-2007
Hoofdzetel Quality Center I
Sector koffieproducent

Starblend Coffee is een Libertaanse koffieproducent. De hoofdzetel bevindt zich in het Quality Center I, in de Haven van Wikistad. Het bedrijf wordt bestuurd door Aesopos en DimiTalen en maakt deel uit van de Quality Holding (onderdeel: Quality Foods). Onze koffies zijn te koop bij Quality en Coffee a gogo. Bij deze laatste kan je ook heerlijke koffies drinken, gemaakt met onze koffiesoorten.

Productie en verwerking Edit

De grondstoffen voor onze heerlijke koffie komen van over de hele wereld. Zo’n 80% van onze koffiebonen zijn afkomstig uit Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië. Ook Oost-Afrika en de Arabische wereld zijn regio’s die Starblend Coffee van haar koffiebonen voorzien.

De bonen (het zijn eigenlijk zaden) worden per schip overgebracht naar de Haven van Wikistad en daar verwerkt en eventueel verpakt. Sedert 2004 heeft Starblend ook een verwerkend bedrijf in Brazilië, waar de meeste Latijns-Amerikaanse bonen verwerkt worden. Ook in Indonesië zijn er al fabrieken van Starblend.

Starblend Coffee Koffiebonen

Mooi gebrande koffiebonen.

Starblend Coffee Tas

Een beker koffie met een lekkere honingwafel, verkrijgbaar bij Coffee a gogo.

Starblend Coffee IJskoffie

Summertime Blend, heel geschikt voor ijskoffie.

Starblend Coffee Beker

Een Starblend-beker.

Starblend Coffee Cadeaubox

Onze cadeauboxen zijn altijd geliefde geschenken.

Procedure Edit

 1. De koffiebonen worden in Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië of Oost-Afrika geplukt.
 2. Na een strenge selectie worden ze naar de verwerkende fabrieken gebracht (Haven van Wikistad, Brazilië of Indonesië).
 3. De koffiebonen worden gemelangeerd voor een stabielere smaak.
 4. De zaden worden gebrand tot ze hun bekende bruine kleur hebben.
 5. De koffie wordt gemalen, maar kan ook ongemalen verpakt worden.
 6. De (on)gemalen koffie wordt verpakt (de Haven van Wikistad of Brazilië).
 7. Kleine pakjes komen in de supermarkten en kruidenierszaken terecht. Grotere verpakkingen vinden hun weg naar Coffee a gogo of andere horecazaken.

Producten Edit

Pure Coffee Blends Edit

De Pure Coffee Blends zijn heerlijke blends, allemaal van koffiebonen één regio gemaakt.

 • Smooth Latin Blend
  Een van de populairste producten van Starblend Coffee. Deze koffie bestaat volledig uit Latijns-Amerikaanse koffiebonen en heeft een heldere smaak. Een zachte koffie met een smakelijke nasmaak.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g
 • Mild Latin Blend
  De Mild Latin Blend is gelijkaardig aan de Smooth Latin. De koffiebonen zijn ook afkomstig uit Zuid- en Centraal-Amerika. Toch is deze koffie milder, vooral dankzij de zorgvuldige selectie van koffiebonen. Deze Mild Latin Blend leent zich uiterst goed als ontbijtkoffie en heeft een heerlijke eerste indruk.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g
 • Summertime Blend
  Summertime Blend is een heerlijke koffiesoort, exclusief van Oost-Afrikaanse koffiebonen. Hij heeft een sterke smaak en is heel zomers door zijn fruitige toets. Heel geschikt voor ijskoffie (iced coffee[1]) omdat de koude de fruitige ondertoon versterkt.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g

Starblend House Blends Edit

 • House Blend Europe
  De Europe House Blend is veruit de populairste Starblend koffie. Het is een mix van Latijns-Amerikaanse en Zuidoost-Aziatische koffiebonen, vervolledigd met Italian Roast. Europe is heel geschikt voor espressokoffie.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g en 1kg
 • House Blend Africa
  Africa is een ongelofelijk lekkere koffie. Deze mix van organische Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse koffiebonen zorgt voor een complexe en krachtige koffie. Een heerlijke smaak van citrusvruchten en welriekende bloemen komt je tegemoet bij het drinken.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g en 1kg

Starblend Extra Blends Edit

 • Zambia Supreme Blend
  Zambia Supreme is de meest complexe koffie uit het Starblend-gamma, en dat zeker voor een koffie van een enkele origine. Zoals de naam doet vermoeden, komt deze krachtige blend uit Afrika. Smaken als noten, cacao en een zurige fruitsmaak maken deze koffie zo speciaal; zo smaak je citrus- en steenvruchten en zelfs thee.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g
 • Brazil Chilly Blend
  Een koffie gemaakt van Latijns-Amerikaanse, Arabische en Afrikaanse koffiebonen. Brazil Chilly is speciaal gebrand tot een zachte en mooi bruine koffie om zijn sterke smaken te accentueren. Deze blend is heel geschikt als Ice Coffee omdat heerlijke citrustoetsen te voorschijn komen gecombineerd met ijs.
  Verkrijgbaar gemalen en ongemalen, in volgende groottes: 250g en 400g

Cadeauboxen Edit

Starblend Coffee biedt sinds heden ook mooi cadeauboxen aan. Elk van deze geschenkjes bestaat uit twee of meer blends en een extra geschenk.

 • On the porch Gift Box
  On the porch bestaat uit een mooie metalen doos van Starblend Coffee. Binnenin vindt je twee pakketjes van 250g, Summertime Blend en Brazil Chilly Blend. Beide koffies zijn heel geschikt voor ijskoffies en zijn een geliefd cadeau in de zomer. On the porch is zeker een van de populairste cadeaus in Libertas. Als surplus krijg je een mooi ijskoffieglas, met kleurrijke motieven versierd.
 • Favorites Gift Box
  Party Gift Box bundelt de twee populairste Starblends-koffies. In de mooie houten geschenkdoos tref je Smooth Latin Blend en House Blend Europe aan. Twee heerlijke koffies waarmee je iedere koffiedrinker een plezier mee doet. Daarbij krijg je twee moderne, maar sobere koppen.
Starblend Coffee geserveerd

Hier wordt Starblends Coffee geserveerd.

Coffee a gogo

Onze koffies vind je allemaal bij Coffee a gogo.

Zakelijk Edit

Leverancier van Edit

Wij leveren onze heerlijke koffie ondermeer aan de beroemde Coffee a gogo-shops en Urban Bistro. Ook supermarktketen Quality en de shops van Quality Oil beschikken over ons leveringen.

Wilt u ook Starblend Coffee in uw rekken? Laat het ons weten!

Bestuur en eigendom Edit

Starblend Coffee was voor 50% eigendom van Aesopos, en voor 50% van DimiTalen, de oprichter. Op 1 september werd het door de Quality Holding overgenomen. Het bestuur wordt wel nog steeds door deze twee heren geregeld.

Klanten Edit

Ben je een klant of een fan van Starblend Coffee? Nu is je kans om het aan de wereld te verkondigen eindelijk gekomen! Klik... hier!

Starblend Coffee heeft tevens de eer officiële hofleverancier van de Loviaanse koninklijke familie te zijn. Meer informatie daarover vindt u hier.

Referenties Edit

 1. Iced coffee of ijskoffie is niet hetzelfde als café glacé. Iced coffee is een koffie op koelkasttemperatuur, met ijsblokjes in. Wordt meestal met veel melk gedronken.Quality Holding Quality Holding: Quality Foods Quality Foods: Coffee a gogo Coffee a gogo Fruit Valley Fruit Valley Kasteel Rodine Kasteel Rodine Quality Quality Quality Products Quality Products
Starblend Coffee Starblend Coffee Tea Palace Tea Palace 't Napoleonneke 't Napoleonneke Winery Ingmar Winery Ingmar
Meer over onze andere subconcerns en bedrijven vind je op deze pagina.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki