Wikia


Station Newport
Station Newport
Plaats Newport
Spoorlijn Kustlijn


Geopend op september 2007

Station Newport is een spoorwegstation van LRT in Newport, Dorpsstraat 6 om precies te zijn. Het station is bereikbaar per trein sinds de nieuwe dienstregeling van september 2007.

Met slechts één spoor is het opmerkelijk dat Newport niet gewoon een halte heeft, maar een eigen "treinstation" (met een stationsgebouw en bediende seinen en wissels). Toch zijn er geen loketten, enkel kaartjesautomaten.

Het station zal samen met twee stations in Wikistad en het station in Civitas Libertas een dubbele internationale status krijgen. Dit doordat de World Sea Express, met verbindingen naar Europa, Amerika, Azie enz. met treinen via de zee, langs Newport komt en ook de haven hier is waar de trein op de boot zal gaan. Dit zal binnenkort gebeuren. >>

Het stationsgebouw Edit

Het gebouw is ontworpen door de Newportse architect A.D. Van Buuren en werd gebouwd in 1862, na de Afvalrevolte. Oorspronkelijk deed het dienst als een tijdelijke archiefplaats toen de rust geleidelijk aan terugkeerde in de gemeente.

Tijdens Wereldoorlog I werd ook dit gebouw in de Dorpsstraat zwaar beschadigd door de Britse bombardementen. Pas in de tweede helft van de twintigste eeuw begon met het te restaureren. Het zou leeg komen te staan tot de zomer van 2007, toen besloten werd er het Newportse stationsgebouw van te maken.

Plattegrond en verbinding Edit

Bestand:Plattegrond Station Newport.png

Vanaf het station vertrekken een keer per uur treinen naar:

Voorzieningen Edit

  • Twee kaartjesautomaten.
  • Een bewaakte en overdekte fietsenstalling, aan de achterzijde van het gebouw.
  • Parkeerplaatsen, aan je linkerkant als je het station uitkomt.
  • Openbare toiletten, met twee toilethokjes, twee urinoirs, twee waftafeltjes en een spiegel.
  • Een uitvergroot spoorwegenplan.
  • Een drank- en snackautomaat, die alleen gezonde snacks en drankjes aanbieden, zoals Red Coke.
  • Verscheidene prullenbakken.
  • Een klok.

Kiosk Liberty Edit

Aan de linkerzijde van het station zal zich de Kiosk Liberty bevinden. Eigenaar is Alexandru Latin. De kiosk zal je kunnen binnengaan aan zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw.

Kiosk Liberty wordt binnenkort geopend.

Sjabloon:Newport

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki