Wikia


Sjabloon:Monument

Station Oude Wijk
220px
Plaats Wikistad
Wijk Oude Wijk
Spoorlijn Wikistadslijn

Metrolijn

Geopend op 2 mei 1948

Station Oude Wijk is een van de stations van de spoorweg van Wikistad, gelegen in de Oude Wijk. Sinds 11 mei 2007 is dit ook het eindstation van de Metrolijn naar de Luchthaven.

Het station van de Oude Wijk was het eerste station dat geopend werd op Libertas. De eerste treinverbinding ging naar de Vervoerswijk. Het stationsgebouw dat daar stond werd in 1956 afgebroken, en toen vervangen door een nieuw station.

Het stationsgebouw is het mooiste dat op Libertas te vinden is, en is door de Nationale Monumentendienst uitgeroepen tot beschermd monument.

Het station wordt bediend door de metrolijn en stadsdienst van Libertas Rail Transport.

Renovatie Edit

Het stationsgebouw wordt in de zomer van 2007 gerenoveerd. Hierbij vindt ook een uitbreiding van het aantal sporen plaats, in het kader van de viersporigheid. Het station is een van de eersten die hierop voorbereid worden.

Zie ook Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki