Wikia


Bestuur
Stefanie Olsen
Stefanie Olsen 2
Volledige naam Stefanie Karen Olsen
Bijnaam Maple Hills Olsen
Geslacht Vrouw2
Geboren 31 juli, 1989, Maple Hills, The Eagle Stars Libertas
Status Burger
Land The Eagle Stars Libertas
Taal/talen Nederlands, Engels
Religie Ongedefinieerd
Functie(s) model, kinderboekenschrijfster
Woonplaatsen
Huis Woonplaats 1 The Eagle Stars Wikistad
Huis Woonplaats 2 The Eagle Stars Maple Hills
Huis Woonplaats 3 Lovia Noble City
Bezittingen
Overige

Stefanie Karen Olsen (31 juli, 1989 in Maple Hills) is een beroemd Libertaans fotomodel en kinderboekenschrijfster uit Maple Hills. Als model, bijgenaamd Maple Hills Olsen, is ze geregistreerd bij Hinkens Definite Model Photography (HDMP). Haar debuut als kinderboekenschrijfster maakte ze in 2008 met Een prinsessenleven.

Leven Edit

Stefanie Olsens vader, Ingmar Olsen, is een Libertaanse wijnboer en eigenaar van Olsen Wyn. Haar moeder overleed enkele maanden na Stefanie's geboorte. De familie Olsen woont zo'n 60 jaar in Maple Hills, en heeft gemengde origines, waaronder Deens, Amerikaans en Duits. Stefanie's moeder, Christine Libertatis, komt uit een zuiver Libertaanse familie.

Olsen groeide als enig kind op in het landelijke Maple Hills en werd er tweetalig door haar vader en haar tante Irmgard Olsen, danslerares, opgevoed. Olsen studeerde aan de Nationale Academie en begon in 2007 aan een universitaire studie aan de Vrije Universiteit van Wikistad. Door haar groeiende populariteit als model zette Stefanie deze studies stop. In september 2008 schreef Stefanie zich in aan de Hogeschool Libertas (Campus Maple Hills), waar ze sindsdien audiovisuele kunsten studeert.

Nu verblijft ze afwisselend in Wikistad, Maple Hills en het Loviaanse Noble City. Olsen begon haar modelcarrière op 17-jarige leeftijd en is nu uitgegroeid tot een van de populairste modellen van Libertas. Olsen is als geregistreerd bij Hinkens Definite Model Photography, het Wikistadse modellenbureau van Alf Hinkens. Al meermaals werd Olsens modelwerk gescandaliseerd in de pers, wegens te uitdagend. Haar modellenwerk werd desondanks vaak erg positief onthaald door de vakpers, nationaal en internationaal. Olsen heeft al meermaals geprobeerd om internationaal door te breken, maar dit is tot nu toe nog niet gelukt. In de zomer van 2008 poseerde Stefanie Olsen wel al voor Maxim.

Stefanie heeft naar eigen zeggen geen vaste relatie, hoewel de populaire media tot voor kort frequent over een relatie met de jonge tennisser Steve Brunano berichtte. Zowel Brunano, die op 8 juni 2009 overleed, als Olsen ontkenden deze relatie.

Bibliografie Edit

  • 2008 - Een prinsessenleven
    Een prinsessenleven is een kinderboek met illustraties van Ingrid Hertogs, uitgegeven bij Esdoorntje. Het verhaal gaat over een jonge prinses die alles heeft waar kleine meisjes van dromen. Toch is het prinsesje niet gelukkig. Als ze na een wandeling in het koninklijk bos verdwaalt, maakt ze kennis met een arm, maar gezellig gezin. Daar leert het prinsesje dat geluk niets met materie te maken heeft. Samen met het dochtertje van het arme gezin, keert ze terug naar het paleis van haar papa. Niet alleen deelt ze al haar speelgoed uit over de arme kindjes, ze verandert haar manier van leven behoorlijk drastisch en bouwt een veel warmere band op met haar ouders en met het hofpersoneel.

Gepland:

  • 2012 - Jelke's mooie zomer
    Jelke is een meisje dat haar linkerbeen kort na de bevalling verloren is. Na alweer een jaar vol pesterijen en gespot, beleeft Jelke een fantastische zomer op een kamp voor "bijzondere" kindjes. Jelke's mooie zomer wordt bij Esdoorntje uitgegeven, met illustraties van Gertjan Hinkens waarvoor hij in 2010 de Boeker Prijs voor Vormgeving toegereikt kreeg.

Fotogalerij Edit

Stefanie Olsen

Stefanie Olsen verscheen met onder andere deze foto in het mannenblad Maxim.

Stefanie Olsen 3

Olsens modellenwerk voor HDMP.

Upps advertentie 1

Olsen in een advertentie voor Upps.

Zie ook Edit

Model

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki