Wikia

Wikistad

Terra Media

1.880pages on
this wiki
Add New Page
Talk19 Share
Logo Terra Media.png

Logo van Terra Media.

Terra Media is een Libertaanse belangrijke mediagroep, eigendom van Martijn Van der Putten. De groep bestaat uit de krant Le Transporteur, de televisiezenders Primu en Terra, en de radiozender Radio Libertas. De krant The Libertan Times is voor 50% eigendom van de mediagroep, de andere helft is eigendom van Pax Media. Terra Media is zelf een onderdeel van Van der Puttens overkoepelende concern, de Sunitram Holding. Sinds 2015 is Terra Media gevestigd in de Haventoren in Wikistad.

GeschiedenisEdit

Terra Media is ontstaan na een samenwerkingsband tussen de kranten The Countryside en Wikistads Dagblad. Op 23 mei 2007 werd de Terra Media Group officieel gesticht. De naam komt van Terra dat "land" betekent. De Terra Media Group schreef vooral nieuwtjes over het platteland (cf. The Countryside), later veranderde zij haar koers naar nationaal en internationaal nieuws.

Op 23 mei 2007 nam Terra Media de failliete krant Wikipost over onder de naam Posta Economica. Ze had de Wikipost helemaal omgevormd tot een krant met het thema platteland en economie. In tegenstelling tot The Countryside en het Wikistads Dablad zou de Posta Economica wel in Wikistad te koop zijn. Deze drie kranten stonden bekend als grote kranten in Libertas. Kort hierna werd ook de eerste televisiezender van Terra Media opgericht, namelijk Primu.

Terra Media werd opgericht om vooral nieuws te verspreiden in Libertas over het platteland, maar later richtte de mediagroep zich meer nationaal. Terra Media Group was algauw een grote concurrent van Pacifix Media; Terra Media had de eerste van die twee een televisiezender en een radiozender gelanceerd. Bij de samenvoeging van The Countryside en de Posta Economica werd een grotere krant gecreëerd, namelijk de Global.

In 2009 nam Terra Media meer dan 51% van de aandelen van de oudste krant van Libertas, de Le Transporteur, over. Ondertussen bezit de mediaholding alle aandelen van deze krant. De Global werd in 2010 voor het laatst gedrukt en vervangen door een groot aandeel van Terra Media in The Libertan Times.

MediaEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki