Wikia


The Flower Pot Journals
The Flower Pot Journals

Album van Full Frontal Buddha

Naam The Flower Pot Journals
Type studio-album
Uitgave 18 mei 2009
Opname april-mei 2009, Libertas (LP-Music-studio's)
Genre alternatieve rock, folk, countryrock
Chronologie

The Flower Pot Journals is het tweede muziekalbum van de Libertaanse rockgroep Full Frontal Buddha. Op 9 mei 2009 werd de uitgave van Full Frontal Buddha's tweede album aangekondigd en werd er een interview met de band in de Newport Times gepubliceerd. Het album is een productie van Dimitri hr. Neyt en diens bedrijf LP-Music.

De liedjes op het album werden voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek tijdens het The Flower Pot Journals Teaser Concert in Newport op 16 en 17 mei 2009. Reacties van Newportse[1]en Libertaanse[2] pers waren uitzonderlijk positief. Op 23 mei was er een concert in Nýttfrón gepland.

Naam Edit

Dimitri hr. Neyt, Full Frontal Buddha's manager, verklaarde de titel van dit album in het exclusieve interview met de Newport Times:

Het album zal The Flower Pot Journals heten. Het is niet genoemd naar een nummer op de plaat. De band koos voor deze naam omdat ze perfect weergeeft waar het hier om draait: iets banaals (Flower Pot) dat voorgesteld wordt als iets belangrijk (Journals). Journals verwijst ook naar de nadruk op de actualiteit.

Stijl Edit

The Flower Pot Journals is stilistisch experimenteler en minder mainstream dan het debuutalbum Memories of the City. Full Frontal Buddha koos ervoor vele buitenlandse invloeden en elementen van subculturen in het album te verwerken. In het Newport Times-interview omschrijft de band haar nieuwe stijl als ""alternative-psychedelic-softpunk-countryrock". De country- en folkinvloeden vormen de rode draad in het repertoire van Full Frontal Buddha, terwijl het ietwat psychedelische, alternatieve en punkachtige karakter van The Flower Pot Journals een geheel nieuw gegeven is. Muziekkenners wijzen op gelijkenissen met bands als The Doors, The Cure, The Storys, Calexico, The Airborne Toxic Event en vele eigentijdse punkrockgroepjes.

Productie Edit

  • The Eagle Stars Libertas
    • Producer: Dimitri hr. Neyt (LP-Music)
    • Manager: Dimitri hr. Neyt
    • Datum van uitgave: 18 mei 2009

Nummers Edit

# Track Duur Bijkomende informatie
1 Allegro Maestoso 6:00
2 The Shakespeare Doctrine 4:22
3 Do You Think 3:59
4 Scandalize 3:06
5 Mother Said You Were Pissed 5:02
6 Town Beyond The Trees 5:12 ft. The Storys
7 The Governor 2:05 Single
8 I Do It For Pay 4:30
9 Skyline Drive 7:00
10 Feed Me Love 3:54
11 Fake Tales of San Francisco 3:00 ft. Arctic Monkeys
12 Allegro Presto 6:00

Referenties en noten Edit

  1. Newport Times (18 mei): Spetterend optreden van Full Frontal Buddha.
  2. Het Esdoornblad (19 mei): FFB back for more.

Zie ook Edit


Quality Holding Quality Holding: Quality Music Quality Music: LP-Music LP-Music
Hoofdzetel: Holding Center. Meer over onze andere subconcerns en bedrijven vind je op deze pagina.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki