Wikia


Quality Holding
Quality Holding Quality Holding Quality Holding
Voor meer informatie over onze keten en haar bedrijven, zie onderaan deze pagina.

Esdoorntje

Uitgeverij Esdoorntje is een Libertaanse uitgeverij. Ze wordt door DimiTalen geleid en claimde tot voor kort de kleinste[1], en de meest performante drukkerij van Libertas te zijn. Esdoorntje, oorspronkelijk een tak van Drukkerij Esdoorn & Wijn, werd anno 1991 onafhankelijk. De uitgeverij is momenteel in Companies Place gevestigd en bevindt zich tegenover Drukkerij Neyt, een partner. De kantoren zijn in het Holding Center gevestigd, in Companies Place. Sinds 22 juni 2007 maakte Esdoorntje deel uit van de Groep Esdoorn uit, wat in augustus van dat jaar een onderdeel van de Quality Holding werd, onder de naam Quality Books. Uitgeverij Esdoorntje nam op 24 december 2007 Uitgeverij Xandru over en hernam diens publicaties.

Esdoorntje's bekendste publicaties zijn Een geschiedenis van, de klassieker Liber Wikistadt en Het Land van de Vrijheid. Esdoorntje is gespecialiseerd in non-fictie, met name wetenschappelijke werken (Joeri Van der Sype) en geschiedkundige boeken.

Alle uitgereikte Boeker Prijzen van 2007 gingen naar publicaties van Uitgeverij Esdoorntje. In 2008 ontving de uitgeverij opnieuw twee Boeker Prijzen.

Publicaties Edit

Uitgeverij Esdoorntje werkt ook samen met de Quality Holding om het muziekmagazine Q-Top maandelijks te publiceren. Deze samenwerking bestaat reeds sinds 2004.

In de etalage Edit

Een geschiedenis van Het Land van de Vrijheid MenfromLibertas
#1 verkoop Een geschiedenis van, D. Nobilis #2 verkoop Het Land van de Vrijheid, A. Latin #3 verkoop Men from Libertas, J. Van der Sype

Overzicht Edit

Libertanspecies

On the diversity of Libertan Species, J. Van der Sype

 • The Cider Guide of Libertas werd met behulp van het bedrijf Peter Haling in 1989, 1997 en 2008 gepubliceerd. Daarin staan alle makers van cider en soorten beschreven, maar ook de geschiedenis van cider en het bedrijf Peter Haling en alle soorten worden beschreven.

Van schrijver en journalist bij De Vredesgazet Peter Mazzetti zijn Eugenio en Het laatste uur verschenen.

Gepland Edit

Populairste publicaties sinds 2007 Edit

Dit zijn de best verkopende boeken sinds 2007, uitgegeven bij Esdoorntje[2]:

 1. 12.800 exemplaren - Een geschiedenis van, Dimitri Nobilis
 2. 10.900 exemplaren - Het Land van de Vrijheid, Alexandru Latin
 3. 6.600 exemplaren - Men from Libertas, Joeri Van der Sype
 4. 6.400 exemplaren - Liber Wikistadt, Decius Neyes en Dimitri Nobilis
 5. 5.600 exemplaren - On the diversity of Libertan Species, Joeri Van der Sype
 6. 5.500 exemplaren - Atlas van Libertas, Alexandru Latin
 7. 3.600 exemplaren - Libertas, economisch gezien, Dirk Vantichelt
 8. 3.100 exemplaren - De Rivier van Oto, Lars Washington

Verkoop Edit

Al onze huidige publicaties worden bij boekenwinkel Libris verkocht. In de Quality-supermarkten worden ook wel eens boeken van Uitgeverij Esdoorntje aangeprijsd. Ook via de uitgeverij zelf zijn de boeken te bestellen. Cijfers uit mei 2009 wezen uit dat de meeste publicaties via Libris verkocht werden:

 1. 59% - via Libris
 2. 20% - via andere boekhandels
 3. 17% - via Quality
 4. 4% - via Uitgeverij Esdoorntje

Al de boeken uitgegeven bij Uitgeverij Esdoorntje zijn uitleenbaar in de Van der Sype-Bibliotheek van de Vrije Universiteit van Wikistad.

Referenties en noten Edit

 1. Uitgeverij Esdoorntje maakte zich bekend door zich de kleinste uitgeverij te noemen, maar sinds 2007 is Esdoorntje uitgegroeid tot de grootste uitgeverij van Libertas.
 2. Berekend op basis van de verkoopcijfers.

Zie ook Edit


Quality Holding Quality Holding: Quality Books Quality Books: De Vredesgazet De Vredesgazet Drukkerij Neyt Drukkerij Neyt Libris Libris Orator Orator
Sodales Sodales Esdoorntje Uitgeverij Esdoorntje
Hoofdzetel: Holding Center. Meer over onze andere subconcerns en bedrijven vind je op deze pagina.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.