Wikia


Van der Puttenbos 1

De vijver is een oase van rust in de omvangrijke bossen.

Het Van der Puttenbos is een stadspark in de Libertaanse hoofdstad Wikistad. Het park ligt in de Villawijk en is een nationaal bos.

LiggingEdit

Het park ligt in het zuidoosten van de Villawijk, het meest oostelijke stadsdeel van de hoofdstad. In in het noorden, westen en zuiden grenzen luxueuze appartementsgebouwen aan het park. Evenwijdig met het bos lopen de Elterstraat in het noorden, de Villawijkstraat in het westen en de Philippidestraat in het zuiden. In het oosten loopt het bos tot de ringweg N16.

In het zuiden van het park liggen het kasteel Rodine en het paleis Neyt, twee eeuwenoude landgoederen die niet voor parkbezoekers toegankelijk zijn via de noordzijde. Wijnproducent Rodine is wel te bezoeken via de Philippidestraat. In het noorden van het park liggen de Joodse begraafplaats van Wikistad en het befaamde Zieglerhuis. Beide zijn toegankelijk via het Van der Puttenbos. De ingang van de begraafplaats via het park

Het park omvat een grote vijver, vele kunstige bloementuinen en ook grote grasvelden die door heesters, bloemen en oudere bomen omarmt worden.

GeschiedenisEdit

Het Van der Puttenbos maakte eeuwenlang deel uit van het bos van Wikistad en besloeg de gehele Villawijk. De rijkste families van het land bouwden er landgoederen zoals het kasteel Rodine en het paleis Neyt. In 1969 pas startte bankier Willem Van der Putten, de belangrijkste financierder van het park, met de aanleg van een vijver en wandelpaadjes. Hij schonk een groot deel van zijn grondbezit aan de stad Wikistad om er het grootste stadspark van de hoofdstad van te maken.

In 1976 werd het park officieel een nationaal park, het kleinste van Libertas, maar sinds 2007 is het Van der Puttenbos een nationaal bos, een afzonderlijke categorie van nationale parken. Het valt nog steeds onder het beheer en de bescherming van de Nationale Bossen- en Parkendienst.

GalerijEdit